Buzz

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν θα μας εκδικηθεί με... τη σιωπή του

στα 10

Αφήνοντας πίσω του το «The Neon Demon», ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν ετοιμάζεται για ένα υπαρξιακό ταξίδι στην καρδιά της Γιακούζα. Με σιωπή. Διαβάστε τη σύνοψη του «Avenging Silence» που κυκλοφόρησε.

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν θα μας εκδικηθεί με... τη σιωπή του

Τόσο για εκείνους που τον λατρεύουν, όσο και για εκείνους που λατρεύουν να τον μισούν, ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν προκαλεί με κάθε του κίνηση το ενδιαφέρον και η κάθε είδηση για νέα του ταινία γίνεται δεκτή με, αν μη τι άλλο, έντονη περιέργεια. Καθώς, λοιπόν, το επόμενο πρότζεκτ του Δανού σκηνοθέτη, μετά το «The Neon Demon», αναζητά το budget του, η εκτεταμμένη σύνοψη κυκλοφόρησε online και μοιάζει να του ταιριάζει γάντι.

Διαβάστε ακόμη: Το «Frozen» είναι η αγαπημένη του ταινία κι άλλα 11 πράγματα που μάθαμε μιλώντας με τον Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

Το φιλμ λέγεται «The Avenging Silence» (να το πούμε «Εκδικήτρια Σιωπή»;) κι ανταποκρίνεται στη δηλωμένη επιθυμία του Ρεφν να σκηνοθετήσει, κάποια στιγμή, «μια μεγάλη, πληθωρική ταινία δράσης». Το σενάριο υπογράφουν οι «τζεϊμσμποντικοί» Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ, των «Casino Royale», «Quantum Of Solace», «Skyfall» και «Spectre» και μπορείτε ήδη να βυθιστείτε στο κατασκοπικό σύμπαν του παρακάτω, φέρνοντας στο νου και την αισθητική του «Only God Forgives».

Ο κατάσκοπος ήταν ένας από τους κορυφαίους κατασκόπους στην Ευρώπη. Ενα τραύμα στις φωνητικές χορδές του, σε μια αποτυχημένη αποστολή έξι χρόνια νωρίτερα, τον είχε αφήσει μουγκό και τον είχε αναγκάσει να εγκαταλείψει το επάγγελμά του. Τώρα, έξι χρόνια μετά, τον ξετρυπώνει και του αναθέτει μια εμπιστευτική αποστολή ένα πρώην αφεντικό της Γιακούζα, τώρα συνταξιοδοτημένος Ιάπωνας επιχειρηματίας, εξόριστος στη Γαλλία: στόχος να εντοπίσει και να σκοτώσει τον επικεφαλής της πιο επικίνδυνης οικογένειας της Γιακούζα στην Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ παίρνει μία απολαυστική συνέντευξη από τους Νίκολας Ρεφν & Ελ Φάνινγκ για το «The Neon Demon»

νίκολας βίντινγκ ρεφν 607

Ο κατάσκοπός μας φοβάται τ' αεροπλάνα κι έτσι επιβιβάζεται σ' ένα φορτηγό πλοίο με κατεύθυνση το Τόκιο. Μια έκρηξη βουλιάζει το πλοίο κι ο κατάσκοπός μας ξεβράζεται με μια σχεδία στη στεριά, στη νότια Ιαπωνία. Θα ταξιδέψει, σιωπηλά, στα πέρατα της χώρας, αναζητώντας τέσσερα στοιχεία - που συμβολίζουν την κατάκτηση, τον πόλεμο, το λιμό και το θάνατο - που θα τον οδηγήσουν στα απόκρυφα λημέρια του αφεντικού της Γιακούζα. Εν τω μεταξύ, το αφεντικό, γνωστό για τη μεγάλη σφαγή των μελών της Γιακούζα που στράφηκαν εναντίον του το 2004, φημολογείται οτι σχεδιάζει να ξαναμπεί στον ιαπωνικό υπόκοσμο, έχοντας ήδη περάσει χρόνια ολομόναχος στο μυστικό δικό του κόσμο στα βουνά, χωρίς ίχνος τεχνολογίας. Αυτός ο τρόπος ζωής έχει γίνει εμμονή για το αφεντικό της Γιακούζα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτοκτόνησε πριν χρόνια, αλλά αιχμάλωτοι που το έχουν σκάσει από το μυστικό στρατόπεδό του διηγούνται τα σχέδιά του να επανέλθει. Τώρα οι αντίπαλες οικογένειες της Γιακούζα υποψιάζονται ότι εκείνος έχει καταστρώσει ένα ιδιοφυές σχέδιο επιστροφής, ένα σχέδιο που ξαναφέρνει στην επιφάνεια τον πιο διάσημο μύθο προδοσίας της Γιακούζα.

Ο κατάσκοπός μας βρίσκει τον εαυτό του σ' ένα υπαρξιακό ταξίδι στην Ιαπωνία, αναζητώντας το κομμάτι του παζλ που θα τον οδηγήσει σε μια αναμέτρηση με το οριστικό αφεντικό της Γιακούζα σ' ένα τρομακτικό φινάλε.

Δείτε ακόμη: Από τον Πέκινπα στον Ρεφν. Η τέχνη του slow motion στο σινεμά