Buzz

Ο Νίκολας Κέιτζ θα ενσαρκώσει τον Τζον Μάντεν στην επικείμενη βιογραφία του

στα 10

Ο ηθοποιός-ισοδύναμο της έννοιας «man of the hour» για τα κινηματογραφικά δεδομένα, ετοιμάζεται να υποδυθεί τον πρώτο βιογραφικό ρόλο της καριέρας του.

Ο Νίκολας Κέιτζ θα ενσαρκώσει τον Τζον Μάντεν στην επικείμενη βιογραφία του

Τα τελευταία χρόνια η στροφή στην καριέρα του Νίκολας Κέιτζ είναι -κάτι παραπάνω- από εμφανής. Μετά το από μία σειρά εντυπωσιακών ερμηνειών σε -επί το πλείστον- ανεξάρτητες παραγωγές, όπως το ψυχεδελικό fever dream του Πάνος Κοσμάτος, «Mandy», το δραματικό «Pig», τη χαοτική μετα-κωμωδία «The Unbearable Weight Of Massive Talent», καθώς και τα πρόσφατα, πολυσυζητημένα «Ονειρικό Σενάριο» και «Longlegs», ο Νίκολας Κέιτζ ετοιμάζεται να υποδυθεί τον θρυλικό αθλητικό παρουσιαστή του NFL, Τζον Μάντεν, σε ένα νέο βιογραφικό φιλμ από τα MGM Studios της Amazon.

Διαβάστε ακόμα: Ο Νίκολας Κέιτζ δεν θέλει να παίξει άλλους δολοφόνους μετά το «Longlegs»

H ταινία θα φέρει τον τίτλο «Madden» και θα αφηγείται τη μοναδική διαδρομή του Αμερικανού σχολιαστή από την κατάκτηση του Super Bowl ως προπονητή της ομάδας «Oakland Raiders», έως την εντυπωσιακή του ανάδειξη ως το πρόσωπο και το όνομα πίσω από την τεράστια σειρά βιντεοπαιχνιδιών «Madden NFL». Τη σκηνοθεσία του πρότζεκτ θα αναλάβει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Το πόσο πιστά θα ακολουθήσει το φιλμ τις συμβάσεις μιας κλασικής βιογραφίας, μένει να το δούμε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, το πιθανότερο είναι να επικεντρώνεται στην ιστορία προέλευσης των βιντεοπαιχνιδιών «Madden». Παρ’ όλα αυτά, η πιθανότητα μίας πιο ολοκληρωμένης εξιστόρησης της ανόδου του Τζον Μάντεν παραμένει ανοιχτή.

madden - superbowl - 1977Ο Μάντεν στην κατάκτηση του Super Bowl με τους Oakland Raiders, 1977

Ο Ο. Ράσελ δεν είναι ξένος του είδους των bio-pics, έχοντας σκηνοθετήσει βιογραφικές ταινίες όπως το «The Fighter» (2010) με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Γουόλμπεργκ και το «Joy» (2015) με τη Τζένιφερ Λόρενς. Ωστόσο, το «Madden» θα σηματοδοτήσει την είσοδο του Κέιτζ στο είδος.

«Ο Νίκολας Κέιτζ, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αυθεντικούς ηθοποιούς μας, ως ο αγαπημένος εθνικός θρύλος Τζον Μάντεν, θα ενσαρκώσει την καλύτερη έκφανση του αμερικανικού πνεύματος: αυτήν της πρωτοτυπίας, της διασκέδασης και της αποφασιστικότητας, όπου τα πάντα είναι δυνατά […] Η ταινία θα αναδείξει τη χαρά, την ανθρωπιά και την ιδιοφυΐα που χαρακτηρίζουν τον Τζον Μάντεν, στον κουλ και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο της δεκαετίας του 1970», σχολίασε ο Ο. Ράσελ, σε δηλώσεις του με αφορμή την ανακοίνωση της ταινίας.

Τα νέα για τον ρόλο του Μάντεν αποτελούν την τελευταία είδηση για το κινηματογραφικό μέλλον του Κέιτζ, ο οποίος πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει τελικά τον ρόλο του ως Spider-Man Noir στη νέα ομώνυμη live-action σειρά του Prime Video που ανήκει στο σύμπαν του Spider-Verse. Το πότε θα δούμε στις οθόνες μας τόσο τη σειρά, όσο και το βιογραφικό φιλμ παραμένει άγνωστο, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας ή περισσότερες πληροφορίες για το καστ.