Buzz

16 χρόνια μετά, ο μικρός Τζατζίκι, επιστρέφει στην Ελλάδα

στα 10

Ο ήρωας μιας σειράς παιδικών βιβλίων στη Σουηδία και πρωταγωνιστής ήδη δύο πετυχημένων ταινιών, έρχεται ξανά για γυρίσματα στη Κρήτη.

16 χρόνια μετά, ο μικρός Τζατζίκι, επιστρέφει στην Ελλάδα
Σκηνοθέτης, σεναριογράγφος και οι μικροί πρωταγωνιστές του φιλμ στην Κρήτη

Ο γoητευτικός πιτσιρίκος που ακούει στο απόλυτα ελληνικό, σκορδάτο όσο και παράξενο χαϊδευτικό, γεννήθηκε στο μυαλό της συγγραφέα Μόνι Νίλσον ως ο γιος μιας Σουηδέζας μητέρας κι ενός ελληνα ψαρά.

Ο μικρός Τζατζίκι «μεγάλωσε» στις σελίδες των βιβλίων της, αλλά γνώρισε την αληθινή δόξα στο σινεμά, στην ταινία της Ανε Ινγκβαρ «Ο Τζατζίκι η Μαμά κι ο Αστυνομικός» που υπήρξε μεγάλη επιτυχία στην Σουηδία, ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου και κέρδεσε την Κρυστάλινη Αρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Το 2001 ακολούθησε μια ακόμη ταινία με τον ίδιο ήρωα ο οποίος τώρα επιστρέφει στο σινεμά 16 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία της Λίζα Τζέιμς Λάρσον «Tsatsiki, Dad and the Olive War».

tsatsiki mom and the policeman Σκηνή από το Ο Τζατζίκι η Μαμά κι ο Αστυνομικός

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν χτες στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της η ταινία, αφού στο σενάριο που γράφτηκε εξ αρχής από τη Νίλσον δίχως να προυπάρχει ένα βιβλίο, ο μιρκός της ήωας επιστρέφει στην Κρήτη για να επισκεφτεί τον πατέρα του, αλλά βρίσκει τον ίδιο και το μικρό ξενοδοχείο που του ανήκει να αντμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Με την βοήθεια της καλύτερης του φίλης Αλβα, ο μικρός Τζατζίκι θα κάνει ότι μπορεί για να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση από την χρεωκοπία.

Ποιος είπε ότι η οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας δεν έχει θέση σε μια ταινία για παιδιά; (βλ. και «Περιπέτεια στο Αιγαίο»)

Τα γυρίσματα του φιλμ θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές του Ιουνίου στα Σφακιά με τον μικρό Εμρίκ Εκχολμ να κρατά τον βασικό ρόλο έχοντας σαν στόχο την διανομή στις αίθουσες της Σουηδίας τον Δεκέμβριο του 2015.

Διαβάστε ακόμη: