Buzz

Nature is Speaking: ακούστε, η Φύση έχει κάτι να μας πει...

στα 10

Οι Κέβιν Σπέισι, Εντουαρντ Νόρτον, Τζούλια Ρόμπερτς, Χάρισον Φορντ, Πενέλοπε Κρουζ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ δανείζουν τις φωνές τους στα στοιχεία της φύσης στα υπέροχα βίντεο της οικολογικής καμπάνιας του οργανισμού Conservation International.

Nature is Speaking: ακούστε, η Φύση έχει κάτι να μας πει...

Tα δάση του Αμαζονίου έχουν κάτι να μας πουν. Ο ωκεανός έχει κάτι να μας πει. Η γη έχει κάτι να μας πει. Το νερό έχει κάτι να μας πει. Η Μητέρα Φύση έχει κάτι να μας πει. Στην οικολογική καμπάνια του οργανισμού Conservation International το μήνυμα των στοιχείων της φύσης πήρε την μορφή υπέροχων (πραγματικά) βίντεο, που μας βγάζουν από τον μικρόκοσμό μας και μας δείχνουν, ναι ακόμα μία φορά, την μεγαλύτερη εικόνα: ενός μαγευτικού πλανήτη, μίας μεγαλειώδους, σου-κόβω-την-ανάσα-με-την-ομορφιά-μου Φύσης που υπήρχε πριν από εμάς, θα υπάρχει μετά από εμάς. «Η φύση δε χρειάζεται τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρειάζονται τη φύση» είναι το μότο της καμπάνιας.

«Το ανθρώπινο είδος είναι ένα από τα είδη που κατοικούν τον πλανήτη. Η φύση δεν έχει ανάγκη τον άνθρωπο για να επιβιώσει. Θα μεταλλαχτεί, θα επιβιώσει. Ισως όμως όχι με βιώσιμο τρόπο για τον άνθρωπο. Το πώς θα επιλέξουμε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, θα καθορίσει τη δική μας επιβίωση ή εξαφάνιση. Οχι της φύσης...»

Αυτό είναι μέρος της τοποθέτησης του Conservation International στην ιστοσελίδα της καμπάνιας Nature is Speaking. Παρόμοια κείμενα, εξαιρετικά καλογραμμένα, έξυπνα, καυστικά (κι αν μερικά γέρνουν προς το διδακτισμό, σωστά πράττουν, οι άνθρωποι έχουμε αποδείξει πόσο ανεπίδεκτοι μαθήσεως είμαστε σε οποιαδήποτε οικολογική ευαισθησία) ερμηνεύουν στο σπικάζ των βίντεο διάσημοι ηθοποιοί.

Ο Κέβιν Σπέισι είναι το δάσος του Αμαζονίου («Είναι τόσο ευφυείς οι άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι έχουν κάποια λύση. Μάλλον μπορούν να κατασκευάσουν μόνοι τους αέρα...»), ο Χάρισον Φορντ είναι ο ωκεανός («Μην μπερδεύεσαι: εγώ είμαι η αρχή σου, από μένα μπουσούλησες...»), η Πενέλοπε Κρουζ το πόσιμο νερό («Για σένα, είμαι απλά εδώ. Απλά υπάρχω. Δεδομένα...») ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ τα δέντρα («Εγώ υπήρχα πριν από σένα. Εζησα τα πάντα. Εχω δει τα πάντα. Οταν έφτασες σε μένα μετάλλαξες τους λύκους σε σκυλιά, τα ποτάμια σε στάσιμες λίμνες και μένα σε... ξύλα»), ο Εντουαρντ Νόρτον η γη («Μέσα μου καλλιεργείς την τροφή σου και συνεχίζεις να υπάρχεις. Είμαι το χώμα κι όμως μου φέρεσαι σαν σκόνη...) και η Τζούλια Ρόμπερτς η Μητέρα Φύση («Υπάρχω εδώ και αιώνες. Εχω ταΐσει είδη μεγαλύτερα από σένα. Κι έχω εξαφανίσει είδη σπουδαιότερα από σένα.»).

Δείτε τα βίντεο:

Κέβιν Σπέισι: The Rainforest


Xάρισον Φορντ: Ωκεανός


Εντουαρντ Νόρτον: Γη


Τζούλια Ρόμπερτς: Φύση


Πενέλοπε Κρουζ: Νερό


Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Δέντρα


Διαβάστε ακόμα: