Buzz

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έχει ένα μήνυμα για τον Πρόεδρο Ομπάμα

στα 10

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ γυρίζει ένα οικολογικό σποτάκι όπου καλεί τον Μπαράκ Ομπάμα «να βρει το κουράγιο στο να στηρίξει τις απόψεις του».

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έχει ένα μήνυμα για τον Πρόεδρο Ομπάμα

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ φέρνει τον Πρόεδρο Ομπάμα ενώπιον των ευθυνών του: όσων υποσχέθηκε στην προεκλογική του καμπάνια ότι θα αντιμετωπίσει για να σταματήσει την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ο Ρέντφορντ έχει επιδείξει, εδώ και δεκαετίες, μία συνεπή στάση απέναντι στην οικολογία - κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για χολιγουντιανή πολιτική μόδα. Μάλιστα, στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών όπου παρουσίασε το «All is Lost», την νέα ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για την ευθύνη όλων μας απέναντι στον πλανήτη ο οποίος μας δίνει ξεκάθαρα σημάδια καταστροφής.

«Η φύση είναι πολύ σημαντική για μένα. Πιστεύω ότι ο πλανήτης μας μιλάει με εκκωφαντικό τρόπο. Με τυφώνες, τσουνάμια, σεισμούς. Πώς επιθυμεί ο καθένας μας να ερμηνεύσει όλα αυτά είναι δικαίωμα του. Εγώ πιστεύω ότι πληρώνουμε την υπέρμετρη μας ανάπτυξη – το πόσο πιέζουμε το περιβάλλον για να εξαπλωνόμαστε συνεχώς. Χωρίς να σεβόμαστε ό,τι καταστρέφουμε στην πορεία - τη φύση ή κάποιους αρχαιότερους πολιτισμούς, όπως τους Ινδιάνους. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαμε να το σταματήσουμε όλο αυτό, καθώς κάτι τέτοιο θα μας έφερνε σε σύγκρουση με το ανίκητο σύστημα. Στις ταινίες όμως μπορείς να αντισταθεία, μπορείς να εκθέσεις το πρόβλημα, να το κάνεις με τις ιστορίες που διηγείσαι, με το περιβάλλον στο οποίο επιλέγεις να τοποθετήσεις την πλοκή σου. Να δείξεις πώς ήταν ο κόσμος κάποτε. Δεν πιστεύω στην προπαγάνδα, αλλά πιστεύω ότι το κοινό μπορεί να εισπράξει τι προσπαθείς να πεις με έμμεσο τρόπο. Κι εμείς ως δημιουργοί οφείλουμε να μιλήσουμε για το περιβάλλον...»

Αυτό το νέο σποτάκι που μόλις κυκλοφόρησε υπογράφει το Συμβούλιο Υπεράσπισης Φυσικών Πόρων της Αμερικής, στο οποίο ο Ρέντφορντ είναι μέτοχος και εκπρόσωπος.

Ανάμεσα σε άλλα, ο 76χρονος πολιτικοποιημένος σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ακούγεται να λέει: «Πριν από 4 μήνες ο Πρόεδρος Ομπάμα μας μίλησε για τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στις κλιματολογικές αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι αν αποτύχουμε να τις αντιμετωπίσουμε θα προδώσουμε τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές. Ελπίζω λοιπόν ότι ο Πρόεδρος θα βρει το κουράγιο να υποστηρίξει τις απόψεις του...»

Δείτε το βίντεο