Buzz

Τα ‘90s είναι τα νέα ‘80s. Πρώτο τρέιλερ για το «Mid90s», σε σκηνοθεσία Τζόνα Χιλ

στα 10

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Τζόνα Χιλ είναι ένα coming of age δράμα με φόντο τα, παρεξηγημένα από αρκετούς, ‘90s.

Τα ‘90s είναι τα νέα ‘80s. Πρώτο τρέιλερ για το «Mid90s», σε σκηνοθεσία Τζόνα Χιλ

Ολοένα και περισσότερες ταινίες αρχίζουν να δείχνουν την αγάπη τους στα ‘90s. Μια εποχή που, ενώ μπορεί να είχε την αθωότητα των ‘80s, μας προετοίμαζε όμως ταυτόχρονα για τη σκληρότητα των ‘00s.

Στα μέσα της δεκαετίας αυτής εκτυλίσσεται και η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του ηθοποιού Τζόνα Χιλ, με τίτλο -τι άλλο;- «Mid90s». H ταινία του δύο φορές υποψήφιου για Οσκαρ Χιλ μας διηγείται την ιστορία του 13χρονου Στίβι (τον ερμηνεύει ο Σάνι Σούλζικ από τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού»), ο οποίος γνωρίζει και κάνει φιλίες με μια ομάδα παιδιών που τους αρέσει το skating, καθώς ο ίδιος προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σπίτι του.

Δείτε ακόμα: O Λάζλο Νέμες μας προσκαλεί για ένα βαλς στο πρώτο teaser του «Sunset»

mid90s 607

H ταινία, από το πρώτο της τρέιλερ, μοιάζει να είναι ένα γράμμα αγάπης του Τζόνα Χιλ στη δεκαετία του ‘90, τη δεκαετία στην οποία μεγάλωσε, ένα δράμα ενηλικίωσης με τον τόνο, τις αναφορές αλλά και το χιούμορ που ταιριάζει στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Στην ταινία παίζουν επίσης ο Λούκας Χέτζες και η Κάθριν Γουότερστον, η οποία μάλιστα σε μια συνέντευξή της εξυμνεί τις σκηνοθετικές ικανότητες του Χιλ, λέγοντας «είναι ένας σπουδαίος σκηνοθέτης. Το καστ ήταν απίστευτο. Ο Σάνι Σούλζικ παίζει τον γιο μου και είναι ένα από πιο θαυμαστά μικρά πλάσματα που έχω γνωρίσει ποτέ».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου του 2018. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.


mid90s poster 607

Δείτε ακόμα: Το teaser του «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, θα σας πλημμυρίσει ομορφιά