Buzz

Το teaser του «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, θα σας πλημμυρίσει ομορφιά

στα 10

Με την επιβεβαίωση της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο σκηνοθέτης της μας χαρίζει μια μικρή δόση ανέλπιστης ομορφιάς.

Flix Team
Το teaser του «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, θα σας πλημμυρίσει ομορφιά

There are periods in history that scar societies and moments in life that transform us as individuals.

Υπάρχουν περίοδοι στην ιστορία που σημαδεύουν κοινωνίες και μας αλλάζουν ως ανθρώπους γράφει ο Αλφόνσο Κουαρόν στις λίγες λέξεις που συνοδεύουν το teaser του «Roma» που ανέβασε ο ίδιος στα social media.

Δείτε ακόμη: Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του

Roma Alfonso Cuaron  607

To φιλμ, μια βαθιά προσωπική ιστορία όπως δηλώνει ο ίδιος, θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας για να ακολουθήσει η προβολή του σε αυτό της Νέας Υόρκης πριν βρει τον δρόμο για την πλατφόρμα του Netflix πριν το τέλος του χρόνου -αλλά και για τις αίθουσες, τουλάχιστον στην Αμερική.

Δείτε ακόμη: To «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Roma Alfonso Cuaron  607 3

Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της, «η νέα ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν είναι ένα οικογενειακό δράμα, εμπνευσμένο από αυτοβιογραφικές μνήμες, το οποίο μάς επιστρέφει στο Μέξικο Σίτι στις αρχές της δεκαετίας του 70. Η πλοκή διαδραματίζεται στο μεσοαστικό σπίτι μίας οικογένειας την οποία φροντίζει σταθερά κι ως ήρεμη δύναμη η εσωτερική οικονόμος και νταντά των παιδιών. Μπορεί οι ηθοποιοί να είναι καταπληκτικοί, όμως ο ίδιος ο μικρόκοσμος αυτού του σπιτιού πρωταγωνιστεί: ένα σπίτι ζωντανό και παλλόμενο, που επηρεάζεται κι αντιδρά - είτε γιατί σοβαρά γεγονότα έρχονται να κλονίσουν τις ζωές των κατοίκων του, είτε γιατί οι μικρές μικρές αλλαγές στη ζωή φέρνουν και την αλλαγή στην καθολική ατμόσφαιρα. Ο Κουαρόν κινηματογραφεί ένα έπος, πλασμένο από μικροστιγμές καθημερινότητας όπου ο χρόνος κ ο χώρος απλώνονται, για αυτό και καταλήγει να μας συγκινεί με μία προσωπική και ταυτόχρονα παγκόσμια κινηματογραφική εμπειρία. Γυρισμένο με μαγική ασπρόμαυρη φωτογραφία και έναν πρωτοποριακό πειρασματισμό στο σχεδιασμό ήχου, το «Roma» είναι το αποτέλεσμα ενός πραγματικού κινηματογραφικού οραματιστή.»

Δείτε πιο κάτω το teaser του φιλμ:

Δείτε το βίντεο με τον Κουαρόν επί το έργον, στα γυρίσματα της ταινίας