Buzz

O Λάζλο Νέμες μας προσκαλεί για ένα βαλς στο πρώτο teaser του «Sunset»

στα 10

Ο Ούγγρος σκηνοθέτης του συγκλονιστικού «Ο Γιος του Σαούλ» επιστρέφει και διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας.

O Λάζλο Νέμες μας προσκαλεί για ένα βαλς στο πρώτο teaser του «Sunset»

To 2015, ένας άγνωστος Ούγγρος σκηνοθέτης εισέβαλε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών με την πρώτη του μόλις ταινία κι έκανε τους πάντες να μιλούν γι’ αυτόν. Μια ανατριχιαστική επίθεση στις αισθήσεις, ο συγκλονιστικός «Γιος του Σαούλ» απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και το Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ (και αργότερα το Οσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), συστήνοντας ευθύς εξαρχής τον Λάζλο Νέμες ως ένα νέο μεγάλο ταλέντο του ευρωπαϊκού σινεμά.

Είναι, λοιπόν, μάλλον λίγο να πει κανείς ότι οι προσδοκίες είναι πολλές για την επόμενη ταινία του, «Sunset», με την οποία ο Νέμες θα διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας.

Διαβάστε ακόμη: Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του

Sunset 607

Η ιστορία εκτυλίσσεται το 1913, στη Βουδαπέστη, την «καρδιά της Ευρώπης». Η Ιρις Λάιτερ, μια κοπέλα που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, φτάνει στην ουγγρική πρωτεύουσα με την ελπίδα να βρει δουλειά στο πιλοποιείο που κάποτε ανήκε στους γονείς της και τώρα διευθύνει ο πρώην συνέταιρός τους, Οσκαρ Μπριλ. Εκείνος, όμως, αρνείται να της προσφέρει τη θέση. Μέσω ενός ξένου, η Ιρις ανακαλύπτει ότι έχει έναν αδελφό, τον Κάλμαν Λάιτερ, του οποίου η ύπαρξη τής ήταν, ως τώρα, άγνωστη.

Sunset 607

Ο Λάζλο Νέμες χαρακτηρίζει την ταινία ως «ιστορία ενηλικίωσης - είναι και πάλι ένα θρίλερ, η διαδρομή μιας νεαρής γυναίκας στη Βουδαπέστη. Συμβαίνει σε μια πολύ σημαντική στιγμή, πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πριν ο πολιτισμός ξεκινήσει να βυθίζεται στο σκοτάδι». To «Sunset» έχει γυριστεί, φυσικά, κατά την προτίμηση του Νέμες, σε φιλμ 35mm, και πάλι με διευθυντή φωτογραφίας τον Ματίας Ερντέλι.

Το πρώτο teaser για την ταινία κυκλοφόρησε μόλις και μας συστήνει την ηρωίδα της, την οποία υποδύεται η Γιούλι Γιακάμπ. Δείτε το στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη