Φεστιβάλ / Βραβεία

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα διεκδικήσει το Χρυσό Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, πριν ξεκινήσει την οσκαρική της κούρσα.

Flix Team
Παγκόσμια πρεμιέρα για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

Μόλις ανακοινώθηκε πως το «The Favourite», η τρίτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν το Χρυσό Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή του Ελληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα μετά από το 2011 και τις ελληνόφωνες «Αλπεις» που τότε είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου.

Δείτε ακόμη: Αγαπημένο... τρέιλερ για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

The Favourite 607

Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η ευθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της...

Αυτή είναι η σύνοψη του «The Favourite», που έρχεται μετά το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» για να μετακινήσει ελαφρώς τις διαθέσεις στο σινεμά του Γιώργου Λάνθιμιου, εδώ σε ένα σενάριο που δεν υπογράφει ούτε ο ίδιος ούτε ο Ευθύμης Φιλίππου, αλλά οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα.

The Favourite

Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, ενώ θα ανοίξει και το Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, ξεκινώντας το δρόμο προς τα Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμη: Η Ρέιτσελ Βάις συγκρίνει το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου με το «Ολα για την Εύα»