Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2018: Το «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ θα είναι τελικά η ταινία έναρξης του φεστιβάλ

στα 10

Μετά τον θρίαμβο του «La La Land», ο Ντάμιεν Σαζέλ επιστρέφει στη Βενετία για να κάνει όχι τα πρώτα βήματα στο φεγγάρι αλλά στο κόκκινο χαλί.

Βενετία 2018: Το «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ θα είναι τελικά η ταινία έναρξης του φεστιβάλ

Λίγο πριν ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, είναι πλέον επίσημο ότι η ταινία που θα εγκαινιάσει τον φετινό κύκλο των προβολών θα είναι το «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ, η ταινία που αποτελεί την επιστροφή του σκηνοθέτη μετά από την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του «La La Land» αλλά και το ουσιαστικό στοίχημα που θα αποδείξει αν η δημιουργική του ματιά έχει την ίδια αιχμή μακριά από τη δύναμη της μουσικής και του ρυθμού.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

First Man 607

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong» και διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφο του (επίσης με παγκόσμια πρεμιέρα στην Βενετία λίγα χρόνια πριν) «Spotlight», Τζος Σίνγκερ, το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Αρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969.

Tην περίοδο δηλαδή που η NASA και το διαστημικό της πρόγραμμα βρισκόταν σε πυρετώδη προετοιμασία προκειμένου να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι, η οποία κατέληξε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και επαναστατικές επιστημονικές αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

First Man 607

Κι αν η σύνοψη μοιάζει να προετοιμάζει για μια ακόμη συμβατική βιογραφική ταινία, ο Σαζέλ και ο Σίνγκερ υποστηρίζουν με σθένος ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, γεγονός που μένει πλέον να αποδειχθεί στο κόκκινο χαλί του Λίντο την Τετάρτη, 29 Αυγούστου. Μαζί με τον Σαζέλ, στο κόκκινο χαλί αναμένεται να περπατήσει και ο Ράιαν Γκόσλινγκ, κάτι που το χρωστούσε στο φεστιβάλ από τη χρονιά του «La La Land», καθώς απουσίαζε λόγω των γυρισμάτων του «Blade Runner 2049».

Διαβάστε ακόμη: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 75o Φεστιβάλ Βενετίας!

First Man 607

Δίπλα στον Γκόσλινγκ συμπρωταγωνιστεί η Κλερ Φόι στο ρόλο της συζύγου του, Τζάνετ, ενώ παίζουν επίσης, οι Κάιλ Τσάντλερ, Κόρεϊ Στολ, Τζον Μπέρνταλ, Τζέισον Κλαρλ και Ιθαν Εμπρι. Το «First Man» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου, ενώ η παρουσία του ως ταινία έναρξης της φετινής Mostra επιβεβαιώνει πλέον επίσημα τις οσκαρικές βλέψεις του.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, 25 Ιουλίου.


To 75o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Λίντο της Βενετίας.

First Man 607