Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου στο Orizzonti του Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Η καινούρια μικρού μήκους του σκηνοθέτη της «Προσευχής» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του παράλληλου τμήματος του φεστιβάλ, ως η μόνη ελληνική συμμετοχή στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Flix Team
Η «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου στο Orizzonti του Φεστιβάλ Βενετίας

Ο σκηνοθέτης της «Προσευχής» και του «Πωγωνίσκου» είναι ο μόνος άλλος έλληνας σκηνοθέτης εκτός του Γιώργου Λάνθιμου που θα είναι παρόν στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Δείτε ακόμη: Παγκόσμια πρεμιέρα για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

Η «Λεωφόρος Πατησίων» διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας και είναι γυρισμένο σε ένα μονοπλάνο.

Η Κατερίνα, μια τριανταπεντάχρονη γυναίκα βρίσκεται καθ οδόν προς μια οντισιόν, ίσως την πιο σημαντική της καριέρας της, όταν το τηλεφωνό της χτυπά και ο εξάχρονος γιος της Γιάννης της λέει ότι είναι μόνος στο σπίτι. Από τον δρόμο, η Κατερίνα τηλεφωνεί σε όλους τους συγγενείς και φίλους για βοήθεια, αλλά κανείς δεν μπορεί ή θέλει να βοηθήσει.

Φτάνοντας στην οντισίον της, το τηλέφωνό της χτυπά ξανά. Ο Γιάννης της λέει ότι είναι στην κουζίνα και ετοιμάζεται να μαγειρέψει. Με τον γιο της να μην απαντά το τηλέφωνο και πιθανά να κινδυνεύει, η Κατερίνα έχει να πάρει μια τρομερά δύσκολη απόφαση αφού αν εγκαταλείψει την ακρόασή της για να επιστρέψει σπίτι, τα αποτελέσματα ίσως να είναι καταστροφικά για την καριέρα της.

Πατησίων

Η ταινία είχε επιλεγεί και για το 41ο Φεστιβάλ Δράμας, αλλά ο σκηνοθέτης της την απέσυρε καθώς θεώρησε ότι ο υπερβολικός αριθμός ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ (68 συνολικά) « δεν θα βοηθήσει να φανεί η δουλειά, που με κόπο δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου»

Διαβάστε αναλυτικά: Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του