Buzz

H Μισέλ Ροντρίγκεζ είναι... furious για το σεξισμό στο Χόλιγουντ

στα 10

Με αφορμή την έξοδο του «Furious 7», η Μισέλ Ροντρίγκεζ ξεσπαθώνει για την έλλειψη σοβαρών γυναικείων ρόλων στο Χόλιγουντ και καταγγέλει το σεξισμό της ανδρικής κυριαρχίας στη βιομηχανία.

H Μισέλ Ροντρίγκεζ είναι... furious για το σεξισμό στο Χόλιγουντ

«Δεν μπορώ να είμαι η τσούλα. Δεν μπορώ να είμαι απλά το κορίτσι κάποιου. Δεν μπορώ να είμαι το κορίτσι που αποφασίζει να αντιδράσει επειδή τη βιάζουν. Δεν μπορώ να είμαι το κορίτσι που αντιδρά και μετά πεθαίνει.»

Η Μισέλ Ροντρίγκεζ είναι ξεκάθαρη για το πόσο επιλεκτική είναι στους ρόλους της. Και πολύ οργισμένη με ένα Χόλιγουντ που επιμένει να αντιμετωπίζει τους γυναικείους ρόλους με την ίδια προκατάληψη που το κάνει εδώ και χρόνια.

Στα 36 της χρόνια, η Ροντρίγκεζ που ξεκίνησε δυναμικά το 2000 με το ντεμπούτο της, «Girlfight», μια ταινία που έδειχνε πως σύστηνε ένα από τα μεγαλύτερα next big things του Χόλιγουντ, ομολογεί πως η στρατηγική της για το πώς θέλει να είναι η καριέρα της δεν τη βοήθησε μέσα σε μια βιομηχανίας που λειτουργεί με σταθερούς κανόνες, όχι υπέρ των γυναικών που αναλαμβάνουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια:

«Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να δημιουργήσω το δικό μου αρχέτυπο, ακόμη και αν αυτό θα με οδηγούσε στην απόλυτη αφάνεια και φτώχεια. Και σχεδόν χρεοκόπησα δύο φορές στο παρελθόν. Αλλά ο κόσμος το κατάλαβε: Η Μισέλ δεν είναι εύπλαστη, δεν μπορείς να την επηρεάσεις τρίβοντας δόξα και χρήματα στο προσωπό της και σταμάτησαν να μου προσφέρουν ρόλους σαν τους παραπάνω. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Με βοήθησε και με γάμησε την ίδια στιγμή. Μένω σταθερή στις αρχές μου και είμαι περήφανη που ο κόσμος το καταλαβαίνει. Αλλά, δεν υπήρξα ποτέ ξανά πρωταγωνίστρια μετά το "Girlfight".

Διαβάστε ακόμη: Seriously? Η Εϊμι Πασκάλ ρίχνει το φταίξιμο της χολιγουντιανής εργασιακής ανισότητας... στις γυναίκες!

Michelle Rodriguez 607 Με τον Βιν Ντίζελ την τελευταία μέρα του γυρίσματος του «Furious 7»

H Ροντρίγκεζ που αυτην την εποχή μπορείτε να τη δείτε στο «Furious 7», πιστεύει πως η θέση των γυναικών στο Χόλιγουντ είναι αποτέλεσμα μιας ανδροκρατούμενης βιομηχανίας αλλά και πρωτίστως ευθύνη των ίδιων των γυναικών:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί στο "Million Dollar Baby" έπρεπε να πεθάνει η πρωταγωνίστρια. Καταλαβαίνω το μελόδραμα, αλλά θα το έκαναν αυτό σε έναν ανδρικό χαρακτήρα; 80% των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ είναι άντρες και φυσικά ο καθένας θα γράψει για αυτό που ξέρει. Αλλά είναι και δικό μας λάθος ως γυναίκες που δεν εισβάλλουμε στην αγορά. Δεν μπορώ να παραπονιέμαι για τα σενάρια που υπάρχουν εκεί έξω, μέχρι τη στιμή που θα καθίσω και θα γράψω ένα δικό μου..

To «Furious 7» παίζεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες από τις 2 Απριλίου από την UIP

Διαβάστε ακόμη: