Buzz

Ο Μάικλ Μαν θέλει να κάνει το «Heat 2», αλλά δεν θα νιώσει ανολοκλήρωτος αν δεν γίνει ποτέ

στα 10

Μπορεί ο Μαν (κι εμείς) να περιμένουμε το πράσινο φως για να ξενήσει η παραγωγή του «Heat 2», αλλά ο ίδιος σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του ακόμα και αν αυτό δεν γίνει ποτέ.

Ο Μάικλ Μαν θέλει να κάνει το «Heat 2», αλλά δεν θα νιώσει ανολοκλήρωτος αν δεν γίνει ποτέ

Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Μάικλ Μαν, και ίσως μια από τις πιο εμβληματικές, του, είναι το «Heat» του 1995 με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Βαλ Κίλμερ.

Μετά από 27 χρόνια το σίκουελ του «Heat» κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία πέρσι τον Αύγουστο. To σίκουελ/πρίκουελ έχει πυροδοτήσει τον τελευταίο καιρό αρκετές συζητήσεις για το εάν θα το δούμε και στη μεγάλη οθόνη, με τον ίδιο τον Μαν, τον σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας και συγγραφέα του βιβλίου, το οποίο έχει συνυπογράψει μαζί με την Μεγκ Γκάρντινερ, να έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται αρκετά για κάτι τέτοιο. Μέχρι στιγμής η Warner δεν έχει δώσει το πράσινο φως για τα ξεκινήσει η παραγωγή, αλλά ο Μαν, αν και θέλει να κάνει την ταινία, δεν θα χάσει και τον ύπνο του γι’ αυτήν.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Variety, ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ ενδιαφέρον πάνω στο σίκουελ του «Heat», αλλά και πως σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του ακόμα και αν η ταινία αυτή δεν γίνει ποτέ. «Το θέμα είναι ότι δεν σκέφτομαι τον θάνατο. Είμαι απασχολημένος. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να κάνω το «Heat 2», δεν θα είχα χαθεί σε αυτή την όμορφη ιστορία της Ferrari. Και χρειάστηκα δύο χρόνια για να γράψω ένα μυθιστόρημα. Ευτυχώς, έγινε Νο. 1 μπεστ σέλερ των New York Times. Τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι είναι πράγματα που με συναρπάζουν και με κάνουν να προχωράω».

Αλλά πρόσθεσε: «Μην με παρεξηγείτε. Θέλω να την κάνω. Αλλά αν δεν την κάνω, δεν θα νιώσω πως μου λείπει κάτι».

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η «Ενταση» του Μάικλ Μαν είναι, τελικά, μία ταινία για την αγάπη

heat

Η ιστορία του δεύτερου μέρους θα κυκλώνει την υπόθεση της ταινίας. Δε θα ακολουθεί μόνο τις ζωές των χαρακτήρων, του Βίνσεντ Χάνα, διευθυντή της αστυνομίας του Λος Αντζελες (Αλ Πατσίνο) και του δαιμόνιου ληστή Νιλ ΜακΚόλι (Ντε Νίρο), μετά το διαβόητο φινάλε, αλλά θα πιάσει τις ιστορίες τους κι από πριν. Συγκεκριμένα, το βιβλίο ξεκινά την επόμενη μέρα των γεγονότων που είδαμε στην μεγάλη οθόνη, με τον Κρις Σιχέρλις (Βαλ Κίλμερ), μέλος της συμμορίας του ΜακΚόλι , να προσπαθεί να δραπετεύσει από το LA και μετά θα μεταφερθεί 6 χρόνια πριν για να αφηγηθεί πώς στήθηκε η συμμορία. Εκεί θα δούμε και τα πρώτα βήματα του ΜακΚόλι στο εγκληματικό περιθώριο. Ο χρόνος θα κάνει και πάλι ένα άλμα μπροστά, όπου ο Μαν θα μάς συστήσει και νέους χαρακτήρες του υπόκοσμου - τόσο στην Καλιφόρνια, όσο και στο Μεξικό, ακολουθώντας τα κυκλώματα της Ν. Αμερικής και των καρτέλ ναρκωτικών.

Πάντως μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα θα απολαύσουμε σύντομα μια ακόμα ταινία του Μαν στις κινηματογραφικές αίθουσες, το «Ferrari» ασισμένη στο βιβλίο «Enzo Ferrari – The Man and the Machine» του Μπροκ Γιέιτς, διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 1957. Ο πρώην οδηγός αγώνων, Φεράρι, βρίσκεται σε κρίση. Η εταιρεία που εκείνος και η σύζυγός του Λόρα έχτισαν από το μηδέν 10 χρόνια νωρίτερα, είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Ο ταραχώδης γάμος πασχίζει να κρατηθεί με το πένθος για τον έναν γιο και την αναγνώριση του άλλου. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει τις απώλειές του ποντάροντας σε έναν αγώνα – 1.000 χρόνια σε ολόκληρη την Ιταλία.

Στην ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Πενέλοπε Κρουζ, Χιού Τζάκμαν, Σειλίν Γούντλεϊ κ.α., αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.