Buzz

R.I.P Μάικλ Λίντερ: ο Αδέξιος Stormtrooper που χτύπησε το κεφάλι του στο σκηνικό του Star Wars πέθανε πριν λίγες μέρες

στα 10

Είδηση για τους Star Wars nerds. Αλλά μια συγκίνηση την κρύβει.

R.I.P Μάικλ Λίντερ: ο Αδέξιος Stormtrooper που χτύπησε το κεφάλι του στο σκηνικό του Star Wars πέθανε πριν λίγες μέρες

Ο Μάικλ Λίντερ ήταν ένας Βρετανός καρατερίστας. Ενας ηθοποιός με 40 σχεδόν χρόνια καριέρας, μικρούς ρόλους και πιο σταθερή τη συμμετοχή του στην αγγλική σαπουνόπερα «EastEnders», όπου έπαιζε από το 1985. Ηταν μεγάλος θαυμαστής της επιστημονικής φαντασίας και είχε κερδίσει μικρά περάσματα και από τα «Doctor Who» και «Red Dwarf». Επίσης, ήταν ιδρυτής του fan club των «Laurel and Hardy» («Ο Χοντρός κι ο Λιγνός») .

Ομως, οι φανατικοί της sage του «Star Wars» τον έχουν κάνει διάσημο μέσα από ένα άλλο, ατυχές, περιστατικό. Βλέπετε ο Λίντερ ξεκίνησε την καριέρα του ως κομπάρσος στο πρώτο «Star Wars». Ηταν ένας από τους Stormtroopers, αλλά κατάφερε να μείνει στην ιστορία καθώς σε μία σκηνή φαίνεται να χτυπά το κεφάλι του στην πόρτα - ένα λάθος που ο Λούκας αποφάσισε να μη διορθώσει και πέρασε στα gag reels και τις λίστες με τα λάθη και τα τρίβια των φανς που το έχουν διακωμωδήσει με χιλιάδες τρόπους από τότε.

Aυτό το είδατε; Κι αν οι χαρακτήρες του Star Wars ήταν εξώφυλλα δίσκων;

Michael Leader Stormtrooper 607

Ο Λίντερ πέθανε πριν λίγες μέρες, στις 22 Αυγούστου του 2016. Κανείς δεν ξέρει το όνομά του (έχει περάσει στην ιστορία ως ο «Αδέξιος Stormtrooper» / «Clumsy Stormtrooper») και για αυτό δεν πήραμε είδηση. Και κάπως αυτό μας μελαγχόλησε.

Αντίο, Μάικλ Λίντερ.

.

Διαβάστε και δείτε κι αυτά: