Buzz

Ετοιμάζεται ταινία με θέμα την ζωή του Μάικλ Τζάκσον

στα 10

Ο παραγωγός του «Bohemian Rhapsody» και ο σεναριογράφος Τζον Λόγκαν ετοιμάζονται να φέρουν στη μεγάλη οθόνη την αμφιλεγόμενη ζωή του βασιλιά της ποπ.

Ετοιμάζεται ταινία με θέμα την ζωή του Μάικλ Τζάκσον

Πέρα από τα reboot και τα σίκουελ, το αμέσως επόμενο πιο hot πράγμα αυτή την περίοδο στο Χόλιγουντ φαίνεται πως είναι οι βιογραφίες μουσικών. Μετά το πολυβραβευμένο «Bohemian Rhapsody», για τον Φρέντι Μέρκιουρι, και το φετινό «Rocketman», για τον Ελτον Τζον, ετοιμάζεται άλλη μια ταινία η οποία θα βασίζεται στην πολυτάραχη ζωή ενός ακόμα μεγάλου μουσικού, του Μάικλ Τζάκσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ταινία βασισμένη στην ζωή του Τζάκσον βρίσκεται ήδη στα πρώτα στάδια παραγωγής της, με τον παραγωγός της ταινίας «Bohemian Rhapsody», Γκρέιχαμ Κίνγκ να την έχει αναλάβει. Το αρκετά καλά νέα σε αυτό είναι ότι το σενάριο έχει αναλάβει να γράψει ο Τζον Λόγκαν, o δημιουργός του «Penny Dreadful» και σεναριογράφος του «Skyfall», γεγονός που δείχνει πως η ταινία σίγουρα θα έχει ένα καλό και αρκετά δυνατό σενάριο.

Διαβάστε ακόμα: Οι «Simpsons» αφαιρούν επεισόδιο με τον Μάικλ Τζάκσον μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

michael jackson 607

Πέρα του ότι ήταν αδιαμφισβήτητα ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ο ζωή και η φήμη του Τζάκσον είχαν αμαυρωθεί όταν ξέσπασε το σκάνδαλο παιδεραστίας σε βάρος του. Το Deadline, το οποίο ανέφερε και πρώτο την είδηση, υπογραμμίζει πως «η ταινία δεν θα έχει ως σκοπό να αποκαταστήσει την φήμη του Τζάκσον. Η πολύπλοκη ζωή του είναι αρκετά γνωστή στον κόσμο και δεν θα αγνοηθεί στην ταινία, η οποία θα καλύπτει ολόκληρη την ζωή του μέχρι και τον τραγικό του θάνατο τον Ιούνιο του 2009 σε ηλικία 50 ετών.»

Σίγουρα η ταινία θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνες για το πως απεικόνισε την σεξουαλικότητα του Μέρκιουρι το «Bohemian Rhapsody» ή για τις σκηνές σεξ του «Rocketman». Ισως σε αυτό θα βάλει και το χέρι του ότι οι παραγωγοί πήραν την έγκριση του ιδρύματος του Τζάκσον και της οικογένειάς του για να κάνουν την ταινία. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα χρειάζονταν για να πάρουν τα δικαιώματα των τραγουδιών που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το σενάριο και για το πως απεικονίζεται ο Τζάκσον μέσα σε αυτό. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως το ίδρυμα Τζάκσον ήταν εκείνο το οποίο μήνυσε το HBO για 100 εκατομμύρια δολάρια μετά και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Τώρα το μόνο που μένει είναι το ποιος θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του Μάικλ Τζάκσον (θυμηθείτε πως ο Τζόζεφ Φάινς θα έπαιζε κάποια στιγμή τον Τζάκσον σε ένα επεισόδιο του Urban Myths», το οποίο τελικά δεν παίχτηκε ποτέ) αλλά και το ποιος θα αναλάβει να σκηνοθετήσει μια ταινία η οποία, αν όλα πάνε καλά και πέρα από την όποια αμφιλεγόμενη κριτική της, ίσως οδηγηθεί και στα Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: «Leaving Neverland»: Τρέιλερ για το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον