Buzz

Ο Μάικλ Φασμπέντερ θα γίνει Dude στη θέση του Dude;

στα 10

O Mάικλ Φασμπέντερ ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με έναν εμβληματικό ρόλο: του «Dude» στο «The Big Lebowski» των αδελφών Κοέν, που έκανε αθάνατο ο Τζεφ Μπρίτζες 17 χρόνια πριν.

Ο Μάικλ Φασμπέντερ θα γίνει Dude στη θέση του Dude;

Ηταν σίγουρα το διάχυτο σαρδόνιο χιούμορ και το χωρίς όρια absurd σύμπαν της ταινίας που μετέτρεψε το «The Big Lebowski» των αδελφών Κοέν σε «instant classic» το 1998. Πάνω από όλα όμως, η επιτυχία της ταινίας και η cult επίδρασή της μέσα στα χρόνια είχε να κάνει με τον κεντρικό της ήρωα: έναν χύμα, μουσάτο, μαστούρη, τον πιο cool χαρακτήρα των cool χαρακτήρων. O Dude, έτσι χαρισματικά και σπαρταριστά που τον ερμήνευσε ο Τζεφ Μπρίτζες, άφησε ιστορία και ανεξίτηλο στίγμα: από το πώς συνεχίζουν να προσπαθούν να του μοιάσουν ήρωες στο σελιλόιντ μέχρι τη στάμπα του σε T Shirts που ακόμα αγοράζουμε.

Δείτε κι αυτό: The Dude abides: γιατί το «Big Lebowski» είναι film noir

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετοί A-list ηθοποιοί που θα σκότωναν για μία ευκαιρία να παίξουν τον Dude. Κι από ό,τι φαίνεται ένας θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: ο Μάικλ Φασμπέντερ.

Ο σκηνοθέτης Τζέισον Ράιτμαν ετοιμάζεται για μία live ανάγνωση του σεναρίου της ταινίας (κάτι σαν θεατρική ανάγνωση μπροστά σε κοινό) που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του φετινού «Just For Laughs» φεστιβάλ κωμωδίας του Μοντρεάλ.

Dude Quotes 607

«Ο Φασμπέντερ δεν είναι απλώς ένας από τους μεγαλύτερους φανς του ''The Big Lebowski'', αλλά μιλάει καθημερινά πετώντας ατάκες του Dude» γελάει ο Ράιτμαν, εξηγώντας την επιλογή του.

Υπάρχουν όμως περισσότερα καλά νέα: το ρόλο του «Γουόλτερ» (Τζον Γκούντμαν) θα αναλάβει ο Πάτον Οσβαλτ (βετεράνος των αντίστοιχων live αναγνώσεων που διοργανώνει συχνά πυκνά ο Ράιτμαν στο Λος Αντζελες).

Πολλοί δεν μπορούν να «δουν» τον Φασμπέντερ, έναν ηθοποιό ακριβείας κι απόλυτου ελέγχου, σε έναν τόσο χύμα ρόλο. Ούτε ο ίδιος ο σκηνοθέτης του. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα το κάνει. Ομως του έχω εμπιστοσύνη. Είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Θα μείνει στην ιστορία ως ηθοποιός-μνημείο. Ανυπομονώ να δω τη μεταμόρφωσή του...»

Αγνωστο ακόμα ποιος θα είναι ο Χέσους και με ποιους θα πλαισιωθούν οι υπόλοιποι ρόλοι.

Διαβάστε ακόμα: