Buzz

Χθες βράδυ ο Μάικλ Φασμπέντερ μεταμορφώθηκε σε «Dude»!

στα 10

Πώς ανταποκρίθηκε ο Μάικλ Φασμπέντερ στην πρόκληση να παίξει επί σκηνής τον «Dude»; Ξέρει η Τζένιφερ Λόρενς να διαβάζει ή απογοήτευσε; Ποιος τελικά έκλεψε την παράσταση; Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη χθες το βράδυ στο live read του «The Big Lebowski»

Χθες βράδυ ο Μάικλ Φασμπέντερ μεταμορφώθηκε σε «Dude»!

Χθες βράδυ στο «Just for Laughs Comedy Festival» του Μοντρεάλ, ο Μάικλ Φασμπέντερ φόρεσε το μποξεράκι, το μπουρνούζι και το φτιαγμένο βλέμμα του «Dude» κι ανέβηκε έτσι in character στη σκηνή για τη live ανάγνωση του σεναρίου του «The Big Lebowski» των αδελφών Κοέν. Μαζί του ο Πάτον Οσβαλτ (στο ρόλο του «Γουόλτερ» που είχε παίξει ο Τζον Γκούντμαν στην ταινία), η Τζένιφερ Λόρενς (ως «Μοντ» / Τζούλιαν Μουρ), η Ολίβια Μαν («Μπάνι» / Τάρα Ριντ), ο Μάρτιν Σταρ («Χεσούζ» / Tζον Τορτούρο), ο Ντένις Κουέιντ («The Big Lebowski»).

Το φεστιβάλ εκμεταλλεύτηκε το ότι το «X-Men: Apocalypse» γυρίζεται αυτή την εποχή στο Μοντρεάλ, κι οργάνωσε αυτή τη θεατρική ανάγνωση/αναπαράσταση με το κεντρικό καστ της ταινίας και σκηνοθέτη τον Τζέισον Ράιτμαν, ο οποίος έχει στήσει πολλά τέτοια live reads στο Λος Αντζελες - από το «American Beauty» και το «Boogie Nights», μέχρι το κλασικό «The Appartment».

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Μάικλ Φασμπέντερ θα γίνει Dude στη θέση του Dude;

The Big Lebowski reading 607 1

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τεράστια: 1300 θεατές συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την μοναδική παράσταση, αναγκάζοντας το φεστιβάλ να αλλάξει το χώρο την τελευταία στιγμή και από το αρχικά προγραμματισμένο θεατράκι των 420 θέσεων, να στεγάσει το event στο ιστορικό «Olympia». Οι φανς εμφανίστηκαν για να πιάσουν θέση 5 ώρες νωρίτερα, ενώ η παράσταση ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση.

Ο Ράιτμαν διάβαζε το στήσιμο της κάθε σκηνής, ενώ ο Φασμπέντερ γλίστρησε στο ρόλο με δαιμονισμένη ενέργεια και πλήρη περιβολή (εσώρουχο, μπουρνούζι, κοκτέιλ στο χέρι και στριφτά τσιγαριλίκια) και απέβαλε την βρετανική προφορά του για το συρτό, τριπαρισμένο τραύλισμα του Dude.

Δείτε κι αυτό: The Dude abides: γιατί το «Big Lebowski» είναι film noir

The Big Lebowski reading 607 2

«Ο Μάικλ το τραβάει στα άκρα με τη Μέθοδο. Εύχομαι να μην τον συλλάβουν» γέλασε κάποια στιγμή ο Οσβαλτ από το διπλανό μικρόφωνο. Ειρωνικά, παρόλη την τριπαρισμένη cool ερμηνεία του Φασμπέντερ, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, προσωποποιώντας την σήμα κατατεθέν οργή και τα ξεσπάσματα του «Γουόλτερ», όρθιος πάνω στην καρέκλα του, ανεμίζοντας το μεσαίο του δάχτυλο στο κοινό που παραλληρούσε.

The Big Lebowski reading 607 3

Οταν ήρθε η σειρά της Τζένιφερ Λόρενς, το κοινό διαπίστωσε ότι η σταρ μάλλον έχει πρόβλημα στην... ανάγνωση. Σαρδάμ, λάθη, μουρμουρίσματα - η Λόρενς δεν τα πήγε καλά (ίσως έφταιγε ότι της έδωσαν το σενάριο που ήταν υπογραμμισμένες οι ατάκες της Ολίβια Μαν κι όχι οι δικές της και μπερδεύτηκε), όμως το γάργαρο γέλιο της σε κάθε διάσημη ατάκα της ταινίας, ξεσήκωνε το κοινό, που κακά τα ψέματα - τη λατρεύει. Είχε λοιπόν κάτι σαν ρόλο μιας μαζορέτας.

Μακάρι να ήμασταν μία μύγα στον τοίχο...

Διαβάστε περισσότερα: