Φεστιβάλ / Βραβεία

Με το «The Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον ανοίγει η φετινή Berlinale

στα 10

Αν μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποιο σοβαρό λόγο να ανυπομονούμε για 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, η είδηση πως το επίσημο ανοιγμά του θα είναι το «Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον μας κάνει να μην κρατιόμαστε...

Με το «The Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον ανοίγει η φετινή Berlinale

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένου που ο Γουες Αντερσον θα ανοίξει την 64η Berlinale με την καινούρια του ταινία, «The Grand Budapest Hotel». Με την αλάνθαστη χάρη του, αυτή η κωμωδία υπόσχεται να δώσει την εκκίνηση για το Φεστιβάλ με μεγαλοπρεπή τρόπο».

Με αυτά τα λόγια χαιρετίζει ο Διευθυντής του Φεστιβάλ του Βερολίνου, Ντίτερ Κόσλικ, την επιλογή της νέας ταινίας του Γουες Αντερσον που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη χώρα όπου γυρίστηκε, φέρνοντας στο πρώτο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης το λαμπερό καστ των πρωταγωνιστών του.

«Με την λεπτομερή του καλλιτεχνική διεύθυνση και το φανταστικό καστ, το "The Grand Budapest Hotel" φέρει την αμίμητη σφραγίδα του Γουες Αντερσον που έχει παρουσίασει μέχρι σήμερα δύο ταινίες στο Διαγωνιστικό Τμήμα της Berlinale, το "Οικογένεια Τένενμπάουμ" το 2002 και στο "The Life Aquatic with Steve Zissou" το 2005. Μαζί με τους Ρέιφ Φάινς και Τόνι Ρεβολόρι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παίζουν ακόμη ο Φ. Μάρεϊ Εϊμπραχαμ, ο Ματιέ Αμαλρίκ, ο Εϊντριεν Μπρόντι, ο Γουίλεμ Νταφόε, ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Τζουντ Λο, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Εντουαρντ Νόρτον, ο Τζέισον Σγουόρτζμαν, η Τίλντα Σουίντον, η Λέα Σεϊντού, ο Τομ Γουίλκινσον και ο Οουεν Γουίλσον».

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Grand Budapest Hotel»:


Το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει φέτος από τις 6 έως και τις 16 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: