Buzz

«The Grand Budapest Hotel»: το πρώτο trailer της νέας ταινίας του Γουές Αντερσον είναι υπέροχο!

στα 10

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του «The Grand Budapest Hotel» και νιώθουμε την ανάγκη να το φωνάξουμε: Γουές Αντερσον σ' αγαπάμε!

«The Grand Budapest Hotel»: το πρώτο trailer της νέας ταινίας του Γουές Αντερσον είναι υπέροχο!

Ο Ρέι Φάινς ρεσεψιονίστ-ζιγκολό που ξετρελαίνει την 80χρονη Τίλντα Σουίντον; Ο Εντριαν Μπρόντι κληρονόμος της που απειλεί θεούς και δαίμονες; Ο Γουίλεμ Νταφό πληρωμένος εκτελεστής; Ο Μπιλ Μάρεϊ εκκεντρικός consierge; Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ καλυμμένος με τατουάζ κατάδικος; Ο Εντουαρτ Νόρτον πάλι με στολή; Η λίστα των γνωστών άγνωστων της νέας ταινίας του Γουές Αντερσον, «The Grand Budapest Hotel», είναι μεγάλη, υπέροχη και εκκεντρικά αξιολάτρευτη.

Στο πρώτο trailer που κυκλοφόρησε, το παστέλ, αστείο, χαοτικό και φανερά τρυφερό σύμπαν του σκηνοθέτη δηλώνει το παρών σε μία ταινία εποχής που φέρει όμως την ξεκάθαρη υπογραφή του. Την αφήγηση μίας αξιοπερίεργης ιστορίας μέσα από τα μάτια ενός νεαρού αγοριού. Την μυστηριώδη πλοκή μίας δολοφονίας που μπερδεύεται γλυκά μέσα στην ακόμα σπουδαιτόερη περιπέτεια που ονομάζεται ενηλικίωση και πρώτος έρωτας.

1

Σύμφωνα με τις σκόρπιες δηλώσεις του Γουες Αντερσον, το «Τhe Grand Budapest Hotel» πρόκειται για μια «ευρωπαϊκή ιστορία», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για έναν Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο, στο πνεύμα των ταινιών του Μπίλι Γουάιλντερ (όπως το «The Apartment») και του Ερνστ Λιούμπιτς (όπως το «The Shop Around the Corner»), με την υπόθεση να εκτυλίσσεται 85 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

2Η αγνώριστη Τίλντα Σουίντον - δείτε όλους τους χαρακτήρες στο gallery!

Το σενάριο στρέφεται γύρω από τον πολυάσχολο ρεσεψιονίστ, τον κ. Γκουστάβ, που υποδύεται ο Ρέιφ Φάινς, ο οποίος είναι κι ο μεγάλος γόης του ξενοδοχείου: πελάτισσες επιστρέφουν στο «The Grand Budapest Hotel» μόνο για εκείνον. Οταν όμως μία από αυτές, μία 80χρονη πολυεκατομμυριούχος (που υποδύεται με βαρύ μακιγιάζ η ατρόμητη Τίλντα Σουίντον!) βρίσκεται νεκρή, όλες οι υποψίες βαραίνουν τον Γκουστάβ.

Δείτε το trailer και χαμογελάστε! Μας περιμένει μία ακόμα ένεση σουρεαλιστικής, γλυκιάς κινηματογραφικής βόλτας.

Διαβάστε περισσότερα για το «The Grand Budapest Hotel»