Buzz

Ρίξτε το φταίξιμο στη Χάλι Μπέρι για την αποχώρηση του Μάθιου Βον από το «Χ-Men 3»

στα 10

Σύμφωνα με τον Βον, ο οποίος ήταν να σκηνοθετήσει το «Χ-Men 3», το στούντιο ήταν έτοιμο να κοροϊδέψει την Χάλι Μπέρι με ένα ψεύτικο σενάριο για να την πείσει να επιστρέψει στο franchise.

Ρίξτε το φταίξιμο στη Χάλι Μπέρι για την αποχώρηση του Μάθιου Βον από το «Χ-Men 3»

Η σχέση του σκηνοθέτη Μάθιου Βον με το franchise των «X-Men» είναι μακροχρόνια και λίγο περίπλοκη. Είχε σκηνοθετήσει το «X-Men: First Class», ενώ είχε ξεκινήσει και την ανάπτυξη του «Χ-Men: Days of Future Past», πριν το παραδώσει στον Μπράιαν Σίνγκερ. Ομως, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, ήταν ότι θα σκηνοθετούσε και το «X-Men: The Last Stand» πριν αποχωρήσει και το αναλάβει ο Μπρετ Ράτνερ.

Ο Βον βρέθηκε στο Comic-Con της Νέας Υόρκης, για να προωθήσει τη νέα του ταινία, «Argylle», και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το «X-Men: The Last Stand». Και φαίνεται πως ο λόγος ήταν το πως το στούντιο, η τότε 20th Century Fox, ήταν έτοιμο να πει ψέματα στην Χάλι Μπέρι για να την πείσει να επιστρέψει στην τρίτη ταινία με ένα ψεύτικο σενάριο, το οποίο θα έδινε μεγαλύτερο ρόλο στον χαρακτήρας της Storm, με τους παραγωγούς να το πετούσαν αμέσως μόλις η ίδια υπέγραφε το συμβόλαιό της.

«Πήγα σε ένα από τα γραφεία των παραγωγών και είδα ένα σενάριο του “Χ3” και αμέσως κατάλαβα ότι ήταν πολύ πιο παχύ. Σκέφτηκα, τι στο διάολο είναι αυτό το προσχέδιο; Μου απάντησε πως δεν θα πρέπει να ανησυχώ για αυτό, κι εγώ απάντησα πως όχι, είμαι ο σκηνοθέτης και πρέπει να ανησυχώ για αυτό. Δεν μου έλεγε, οπότε το άρπαξα κυριολεκτικά - ήταν σαν μια τρελή στιγμή - άνοιξα την πρώτη σελίδα και έλεγε: “Αφρική. Καταιγίδα. Παιδιά που πεθαίνουν χωρίς νερό. Δημιουργεί μια καταιγίδα και σώζει όλα αυτά τα παιδιά”.»

Διαβάστε ακόμα: Οσο καλύτερος είναι ο κατάσκοπος, τόσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα. Πρώτο τρέιλερ του «Argylle» του Μάθιου Βον

x-men 3

Ο Βον λέει ότι τα στελέχη τον διαβεβαίωσαν ότι αυτό το ψεύτικο σχέδιο θα «πεταχτεί στον κάδο», ότι ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε απλώς για να δελεάσει την Μπέρι και ο σκηνοθέτης λέει ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που έφυγε από την ταινία. Εξάλλου, αν είναι πρόθυμοι να κακομεταχειριστούν μια βραβευμένη με Οσκαρ και ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη του καστ, ποιος ξέρει για τι άλλο είναι ικανοί; «Θα το κάνετε αυτό σε μια βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιό που υποδύεται τη Storm; Φεύγω από εδώ, τους είπα και παραιτήθηκα εκείνη τη στιγμή», ανέφερε ο Βον.

Η Μπέρι όχι μόνο επέστρεψε για το «The Last Stand» αλλά εμφανίστηκε για λίγο στο «X-Men: Days of Future Past», ενώ υπάρχουν φήμες ότι αυτή -και πολλά άλλα μέλη του προηγούμενων «X-Men» της 20th Century Fox- θα εμφανιστούν στο «Deadpool 3» της Marvel, αν και ο σκηνοθέτης της ταινίας Σον Λέβι δεν το έχει επιβεβαιώσει αυτό.