Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μετανιώνει που δεν ξανασυνεργάστηκε με τον Ρέι Λιότα

στα 10

Γράφοντας στον The Guardian, ο Σκορσέζε θυμάται τον Ρέι Λιότα και την συνεργασία που είχαν στα «Καλά Παιδιά».

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μετανιώνει που δεν ξανασυνεργάστηκε με τον Ρέι Λιότα

Μετά την ανακοίνωση του ξαφνικού θανάτου του Ρέι Λιότα, σε ηλικία 67 ετών, πριν λίγες μέρες, πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να θυμούνται μερικούς από τους αγαπημένους ρόλους του ηθοποιού. Φυσικά όλοι ανέφεραν τον ρόλο που έκανε τον Λιότα γνωστό όχι μόνο στο Χόλιγουντ αλλά και στο ευρύ κοινό, εκείνον του μαφιόζου Χένρι Χιλ στην ταινία «Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ακόμα και ο ίδιος ο Σκορσέζε έγραψε ένα άρθρο στον The Guardian για τον Λιότα και για το πως κατάφεραν οι δυο τους να συνεργαστούν. «Η λέξη “ατρόμητος” χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για να περιγράψει τους ηθοποιούς και δικαιολογημένα: οι ηθοποιοί πρέπει να είναι ατρόμητοι. Πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια και πρέπει να σκοντάψουν και να αποτύχουν και να κινδυνεύσουν να φανούν γελοίοι καθώς βρίσκουν το δρόμο τους σε έναν ρόλο. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Στα “Καλά Παιδιά” δουλεύαμε αυτοσχεδιαστικά στις περισσότερες σκηνές και πολλά μέλη της ομάδας γνώριζαν ο ένας τον άλλον και δούλευαν μαζί για χρόνια, συμπεριλαμβανομένου της μητέρας μου και του πατέρα μου. Σε όλο αυτό μπήκε ένας νέος τύπος, ο Ρέι Λιότα, και δεν έχασε ούτε στιγμή. Ηταν σαν να δουλεύαμε μαζί για χρόνια», γράφει στο άρθρο του Σκορσέζε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μάρτιν Σκορσέζε θέλει πολύ να πάτε να δείτε «Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

ray liotta

Ομως η συγκεκριμένη ταινία ήταν και η μοναδική συνεργασία του Σκορσέζε με τον Λιότα, για κάτι που φαίνεται πως ο ίδιος έχει μετανιώσει. «Είχαμε πολλά σχέδια να συνεργαστούμε ξανά, αλλά ποτέ δεν συντονιζόμασταν χρονικά ή το έργο δεν ήταν σωστό. Το μετανιώνω τώρα. Οταν είδα τον Ρέι ως δικηγόρο διαζυγίων στο “Ιστορία Ενός Γάμου” –είναι πραγματικά τρομακτικός στον ρόλο, γι’ αυτό ακριβώς είναι τόσο αστείος – θυμάμαι ότι ένιωσα ότι ήθελα να συνεργαστώ ξανά μαζί του σε αυτό το σημείο της ζωής του, για να εξερευνήσω την βαρύτητα στην παρουσία του, τόσο διαφορετική από τον νεαρό, λαμπερό ηθοποιό που ήταν όταν τον πρωτοσυνάντησα.»

Είναι κρίμα που δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ, παρόλα αυτά όμως μπορούμε πάντα να απολαμβάνουμε τον Ρέι Λιότα όχι μόνο στα «Καλά Παιδιά» αλλά και σε άλλους υπέροχους ρόλους τους οποίους έχει παίξει τον τελευταίο καιρό.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Μάρτιν Σκορσέζε στον The Guardian εδώ.