Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θέλει πολύ να πάτε να δείτε «Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

στα 10

Σε ένα γράμμα που έστειλε στους Times του Λος Αντζελες, ο Σκορσέζε μιλάει με πάθος για τη νέα ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θέλει πολύ να πάτε να δείτε «Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Ολοι γνωρίζουμε πως ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι ένας τεράστιος movie geek. Του αρέσει να προτείνει στους φίλους, στο κοινό αλλά και στους θαυμαστές του, διάφορες αγαπημένες του ταινίες, παλιές ή νέες, τις οποίες προτρέπει τους πάντες να πάνε να τις δουν. Και τώρα ο Σκορσέζε θέλει όλοι να πάνε να δούνε «Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Σε ένα γράμμα που έστειλε στους Times του Λος Αντζελες ο Σκορσέζε γράφει με περίσσια αγάπη για τη νέα ταινία του ντελ Τόρο και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κόσμος δεν πάει τρέχοντας στις αίθουσες για να την δει, κάτι που το θεωρεί αρκετά στενάχωρο. «Συνειδητοποίησα πως ο κόσμος δεν έβγαινε από τις αίθουσες, κάτι που ήταν αρκετά στενάχωρο. Προφανώς, η περίοδος μετά τις γιορτές ήταν πάντα μια δύσκολη περίοδο για να κυκλοφορήσει κάποια οποιαδήποτε ταινία. Αλλά αναρωτιέμαι επίσης αν έχει υπάρξει πραγματική εκτίμηση για το επίτευγμα του Γκιγιέρμο», έγραψε ο Σκορσέζε.

Διαβάστε ακόμα: «Il Maestro»: ο Μάρτιν Σκορσέζε γράφει για τον Φεντερίκο Φελίνι

nightmare alley

Ο Σκορσέζε αναφέρει επίσης πως καταλαβαίνει όλο αυτό το θέμα με τον COVID που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Γνωρίζει ότι πολλά θέατρα αγωνίζονται να κρατήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές. Αλλά επίσης πιστεύει πως πολύς κόσμος απλά δεν έδωσε στην ταινία και την ευκαιρία που της αξίζει. Στο τέλος ο Σκορσέζε συνοψίζει τα συναισθήματά του γράφοντας πως γνωρίζει ότι οι άνθρωποι δεν τρέχουν στους κινηματογράφους για να παρακολουθήσουν «Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» και, παρόλο που μπορεί να έχετε λόγους σας, καλό θα ήταν να πάτε να την δείτε.

«Εάν αποφασίσατε να καταχωρήσετε απλώς «Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» κάτω από το νουάρ ή κάποια άλλη κατηγορία, θα σας παροτρύνω να ρίξετε μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά. Και αν αποφασίσατε να το παραλείψετε εντελώς, για οποιονδήποτε λόγο, ξανασκεφτείτε το. Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ένας σκηνοθέτης όπως ο Γκιγιέρμο, ο οποίος μας δίνει ταινίες φτιαγμένες με αγάπη και πάθος, δεν χρειάζεται απλώς την υποστήριξή μας: την αξίζει», κατέληξε στο γράμμα του ο Σκορσέζε.

«Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο συνεχίζεται να παίζεται ακόμα στις αίθουσες.