Buzz

Η Μαριάν Φέιθφουλ έχει (επιτέλους) το δικό της ντοκιμαντέρ!

στα 10

Η Σαντρίν Μπονέρ θα σκηνοθετήσει το κινηματογραφικό πορτρέτο της τραγουδίστριας που σημάδεψε τη δεκαετία του ’60 –και όχι μόνο– και κατάφερε να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της.

Η Μαριάν Φέιθφουλ έχει (επιτέλους) το δικό της ντοκιμαντέρ!

Από την Εϊμι Γουάινχαουζ μέχρι τη Νίνα Σιμόν και από τον Τζέιμς Μπράουν μέχρι τον Κερτ Κομπέιν, ίσως η δημοφιλέστερη τάση στο ντοκιμαντέρ αυτή τη στιγμή είναι οι βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων της μουσικής βιομηχανίας. Ανάμεσα στα πολυάριθμα σχέδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, όμως, αυτό που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε σύντομα στη μεγάλη οθόνη είναι το «Faithfull». Οπως μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς από τον μινιμαλιστικό αλλά διφορούμενο τίτλο, πρόκειται για το κινηματογραφικό πορτρέτο της σπουδαίας τραγουδίστριας (και ηθοποιού) Μαριάν Φέιθφουλ, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά, σε στενή συνεργασία με την ίδια.

Διαβάστε ακόμη: «Vinyl»: Το sex, drugs και rock 'n' roll έπος των Μάρτιν Σκορσέζε και Μικ Τζάγκερ είναι η τηλεοπτική σειρά της χρονιάς!

Marianne Faithfull & Mick JaggerΗ Μαριάν Φέιθφουλ με τον Μικ Τζάγκερ

Το «Faithfull» (που θα αρχίσει ήδη να αναζητά αγοραστές στο Φεστιβάλ Καννών που ξεκινάει αύριο) θα παρακολουθεί τα προσωπικά και καλλιτεχνικά βήματα της Φέιθφουλ, από την ανακάλυψή της ως αιθέρια 17χρονη ενζενί και τη μεταμόρφωσή της σε επιδραστική φιγούρα στο Λονδίνο των swinging ’60s, μέχρι τα άγρια χρόνια της δίπλα στον Μικ Τζάγκερ, τη μάχη της με τους εθισμούς στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, αλλά και την έντονα δημιουργική περίοδο των τελευταίων ετών της ζωής της. Οταν, χάρη σε μια σειρά από επιτυχημένες συνεργασίες με σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες, κατάφερε να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της και να επανεφεύρει τον εαυτό της.

Marianne Faithfull 7

Αν όμως η επιλογή της Φέιθφουλ ως πρωταγωνίστριας ενός ντοκιμαντέρ δεν ακούγεται και τόσο απρόσμενη, λιγότερο προβλέψιμο είναι το όνομα της σκηνοθέτιδας που έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει το πρότζεκτ. Πρόκειται για τη Σαντρίν Μπονέρ, η οποία μέχρι τώρα έχει στο ενεργητικό της μια πληθώρα εξαιρετικών ερμηνειών ως ηθοποιός σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες του γαλλικού σινεμά, αλλά μονάχα δύο φιλμ ως σκηνοθέτης. Για τις ανάγκες του «Faithfull», πάντως, εκτός από τη συνεργασία της ίδιας της Φέιθφουλ, η Μπονέρ έχει ήδη εξασφαλίσει συνεντεύξεις με τους Μικ Τζάγκερ, Νικ Κέιβ, Ντέιμον Αλμπαρν, Ανσελμ Κίφερ και Σαλμάν Ρουσντί.

Marianne Faithfull 3

Δεδομένου του ιντριγκαδόρικου θέματος, του κύρους που απολαμβάνει η Φέιθφουλ, αλλά και του ότι και οι δύο προηγούμενες ταινίες της Μπονέρ (ανάμεσά τους και το ντοκιμαντέρ «Her Name Is Sabine», με πρωταγωνίστρια την αυτιστική αδελφή της) έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, μάλλον θα ήταν αρκετά ασφαλές να προβλέψουμε ότι, αν όλα πάνε καλά, το «Faithfull» θα πραγματοποιήσει την εμφάνισή του στο ίδιο φεστιβάλ του χρόνου.

Προς το παρόν, απολαύστε τη βελούδινη φωνή της Φέιθφουλ στο «As Tears Go By» των Rolling Stones:

Διαβάστε ακόμη

Marianne Faithfull 5