Φεστιβάλ / Βραβεία

Η οικογένεια της Εϊμι Γουάινχάουζ εναντίον του «Amy»

στα 10

Λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια στο φεστιβάλ των Καννών, η οικογένεια της τραγουδίστριας δηλώνει δυσαρεστημένη από την ταινία.

Η οικογένεια της Εϊμι Γουάινχάουζ εναντίον του «Amy»

Μπορεί οι στενοί συγγενείς της Εϊμι Γουάινχάουζ να είχαν αρχικά βοηθήσει τους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ όμως όπως όλα δείχνουν το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά τους ικανοποίησε. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους, η οικογένεια της τραγουδίστριας «θέλει πλέον να απομακρυνθεί από την ταινία», η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, περιέχει μερικές βασικές «αναλήθειες».

Αυτό που μοιάζει να τους έχει ενοχλήσει είναι ο τρόπος με τον οποίο το ντοκιμαντέρ υπαινίσσεται ότι η οικογένειά της δεν έκανε ότι έπρεπε για να την βοηθήσει όταν τους είχε αληθινά ανάγκη. Οι συγγενείς της από την άλλη υποστηρίζουν ότι ο Καπάντια στηρίζει αυτή την άποψη «σε δηλώσεις ενός περιορισμένου κύκλου συνεργατών της Εϊμι, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν σχέση με την ίδια τα τελευταία χρόνια της ζωής της και πως οι αντίθετες απόψεις από αυτές, δεν βρήκαν την θέση τους στο τελικό cut του φιλμ».

Διαβάστε περισσότερα για το «Amy» και δείτε το τρέιλερ

Και πηγαίνοντας ακόμη πιο πέρα υποστηρίζουν πως το φιλμ και οι ισχυρισμοί του θα κάνουν κακό και θα πληγώσουν πολλές ακόμη οικογένειες μέλη των οποίων είναι εξαρτημένα από ουσίες, αφού «όπως πολλές οικογένειες ξέρουν, ο εθισμός δεν μπορεί να θεραπευτεί αν το εθισμένο άτομο δεν αποφασίσει εκείνο να βοηθήσει πρώτα τον εαυτό του και δεν υπάρχει μια “κοινή θεραπεία” για όλες τις περιπτώσεις. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, η Εϊμι ήταν ενήλικας και κανείς δεν μπορούσε να τις επιβάλλει τι να κάνει και τι να μην κάνει».

amy winehouse 607

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της τραγουδίστριας σκέφτονται να προχωρήσουν ακόμη και σε δικαστικά μέσα προκειμένου να εμποδίσουν το φιλμ να δει το φως κάτι που πιθανότατα να δημιουργήσει προβλήματα ακόμη και στην επικείμενη προβολή του στο φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Amy Winehouse: The Documentary