Buzz

Μόνο δάκρυα και αγάπη! Τρέιλερ για το «Amy», το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για την Εϊμι Γουάινχαουζ

στα 10

Ο Ασίφ Καπάντια δεν σκηνοθετεί την άνοδο και την πτώση της Εϊμι Γουάινχαουζ, αλλά μια σπαρακτική πορεία από το όνειρο στον εφιάλτη, δικαιώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του 21ου αιώνα.

Μόνο δάκρυα και αγάπη! Τρέιλερ για το «Amy», το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για την Εϊμι Γουάινχαουζ

Ενα κορίτσι που δεν ήθελε ποτέ να γίνει διάσημο, ένα είδωλο που χάθηκε νωρίς, μια διαδρομή με τραγικό φινάλε το θάνατο.

Αυτή ήταν η σύντομη ζωή της Εϊμι Γουάινχαουζ που τέλειωσε απότομα το 2011, όταν η πιο διάσημη Βρετανίδα εκείνη τη στιγμή σε όλον τον πλανήτη ήταν μόλις 28 ετών. Και αυτή είναι η ευθεία γραμμή που ακολουθεί ο Ασίφ Καπάντια (θυμηθείτε το αριστουργηματικό «Senna») για να αφηγηθεί ένα πρωτοφανές χρονικό ενηλικίωσης, αθωότητας, μαζικής υστερίας και τραγικού τέλους που γράφτηκε με soundtrack τα τραγούδια ενός κοριτσιού που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να μπορεί να τραγουδάει.

Amy 607

Δύο χρόνια πριν, όταν ανακοινώθηκε η προετοιμασία του ντοκιμαντέρ, ο Ασίφ Καπάντια είχε δηλώσει: «Σκοπός μας είναι ένα εξαιρετικά μοντέρνο, συναισθηματικό και άμεσο ντοκιμαντέρ που θα έχει τη δύναμη να κουβαλήσει το άστρο της Εϊμι, αλλά και να ρίξει φως στον σύγχρονο κόσμο μας με έναν τρόπο που λίγες ταινίες το κάνουν... Η Εϊμι ήταν το ένα-στο-εκατομμύριο ταλέντο της γενιάς μας και είχε την προσοχή μας από το πρώτο λεπτό. Εγραφε μουσική και τραγουδούσε από την καρδιά της, για αυτό και μας μάγεψε. Είναι τραγικό πώς άρχισε να αυτοκαταστρέφεται όσο τα μίντια δεν την άφηναν ήσυχη - οι προβληματικές της σχέσεις, η παγκόσμια επιτυχία της, η ιδιαίτερη ζωή της. Η κοινωνία μας τη δόξασε στην επιτυχία και την καταδίκασε στην αποτυχία, όπως ακριβώς μας βόλευε...»

Υπό τους ήχους της ηχογράφησης του «Back to Black», το πρώτο τρέιλερ του «Amy» δεν αρνείται να κρύψει τις προθέσεις του που δεν είναι άλλες από το να εξηγήσει τι οδήγησε στην τραγωδία, να ρίξει όλο το φταίξιμο στη βιομηχανία του θεάματος και να δικαιώσει όλους όσους ξεκινούν με ένα όνειρο, χωρίς να υπολογίζουν πως στο μέσο της διαδρομής η μοίρα έχει διαφορετικά σχέδια.

Amy 607

Με πλούσιο αρχειακό υλικό που συγκινεί, την ίδια την Εϊμι Γουάινχαουζ να αφηγείται τη ζωή της πριν γίνει διάσημη και ένα φρενήρες μοντάζ μιας φρενήρους δημοσιότητας, το «Amy» βγαίνει στις βρετανικές αίθουσες στις αρχές Ιουλίου, τέσσερα χρόνια μετά από τότε που ο κόσμος καρφώθηκε στα νέα για να αποχαιρετήσει έναν ακόμη αδικοχαμένο θρύλο της μουσικής.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Amy Winehouse: The Documentary