Buzz

Το «Mamma Mia 2» τελείωσε γυρίσματα στην Κροατία: Με Μέριλ Στριπ, Cher κι όλα τα καλά

στα 10

Με θάλασσα, ήλιο (αλλά όχι ελληνικά) και άφθονη ντίσκο, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Mamma Mia 2» κι έφεραν στην οθόνη λίγους φίλους απ' τα παλιά!

Το «Mamma Mia 2» τελείωσε γυρίσματα στην Κροατία: Με Μέριλ Στριπ, Cher κι όλα τα καλά

Αναβιώνοντας την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 2009, το στούντιο της Universal είναι έτοιμο για το σίκουελ του «Mamma Mia», με τον τίτλο «Mamma Mia 2! Here We Go Again», που μόλις τελείωσε τα γυρίσματά του. Προσθέτοντας και νέα ονόματα στο καστ, η ταινία ωστόσο συγκεντρώνει μέρος της παρέας της πρώτης ταινίας, δηλαδή τους Αμάντα Σάιφριντ, Ντόμινικ Κούπερ (το ζευγάρι στο επίκεντρο της νέας ιστορίας), τη Μέριλ Στριπ, την Κριστίν Μπαράνσκι, τον Πιρς Μπρόσναν και τον Κόλιν Φερθ (η Λίλι Τζέιμς θα υποδύεται την Ντόνα τής Μέριλ Στριπ σε νεαρή ηλικία), με τις σκηνοθετικές οδηγίες τού Ολ Πάρκερ, των «Εξωτικών Ξενοδοχείων Μάριγκολντ» 1 και 2.

Διαβάστε ακόμη: Mamma Mia: Here We Go Again. Η Αμάντα Σίφριντ υπέγραψε για το σίκουελ

Καθώς η παραγωγή της ταινίας απέφυγε το οικονομικά ασύμφορο και γραφειοκρατικά δαιδαλώδες γύρισμα στην Ελλάδα, τα γυρίσματα έγιναν στο Βις, νησί της Κροατίας. Το Βις ήταν στρατιωτική βάση τής Γιουγκοσλαβίας και απρόσιτο σε τουρίστες και επενδυτές ως και το 1989, οπότε ποτέ δεν αναπτύχθηκε οικοδομικά, αποτελώντας, έτσι, τον ιδανικό «καλοκαιρινό παράδεισο» για τη ρετρό αύρα της ταινίας. Το «Mamma Mia! 2» έκανε γυρίσματα 24 ημερών στο νησί, προσλαμβάνοντας και 270 Κροάτες στο συνεργείο. Οπως φαίνεται, η Κροατία, που περνά στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των μεγάλων ξένων παραγωγών, πρόκειται το 2017 να σπάσει το ρεκόρ της του 2015, που έφερε στη χώρα έσοδα 22 εκ. ευρώ, από ξένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

mamma mia 2 607

Ο Μπένι Αντερσον κι ο Μπιορν Αλβέας των ABBA υπογράφουν και πάλι τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας, η οποία, σε ταξίδια μνήμης και χρόνου, παρακολουθεί πώς σχέσεις που ξεκίνησαν στο παρελθόν, αντηχούν στο σήμερα. Κερασάκι στην τούρτα, η συμμετοχή στο «Mamma Mia! 2» της Cher, στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση μετά το «Burlesque» του 2010. Η ίδια υπονόησε, με τη βοήθεια γκλίτερ και φτερών, τη συμμετοχή της στο twitter account της (δείτε παρακάτω), την οποία επιβεβαίωσε το Variety.

Διαβάστε ακόμη: