Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Πέδρο, η Τίλντα κι αυτός ο Balenciaga...

στα 10

Στο «Human Voice» του Αλμοδόβαρ, εκτός από την Τίλντα Σουίντον, πρωταγωνιστής είναι ένα κόκκινο φόρεμα που φέτος έγραψε ιστορία.

Ο Πέδρο, η Τίλντα κι αυτός ο Balenciaga...

Το «La Voz Humana», μια διασκευή της «Ανθρώπινης Ζωής» του Κοκτό, είναι η μικρού μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, πρώτη αγγλόφωνη, με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον, που θα κάνει πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Διαβάστε ακόμη: Στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας που ξεκινά σήμερα, πρωταγωνιστεί η πανδημία

Η ταινία παρακολουθεί μια γυναίκα που έχει, μόλις, μιλήσει στο τηλέφωνο με τον εραστή της που την εγκαταλείπει. Η Τίλντα Σουίντον, πάντα εξωπραγματική, φορά ένα φόρεμα που όχι απλώς δεν περνά απαρατήρητο, αλλά δίνει το φαντασιακό χαρακτήρα στο ίδιο το κάδρο του Αλμοδόβαρ. Και πώς όχι. Αυτό είναι το φόρεμα που συνεπήρε φέτος τον κόσμο της μόδας, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κομμάτια των κολεξιόν του Σεπτεμβρίου που πέρασε, μια μίνιμαλ και μαζί παραμυθένια κατασκευή με κρινολίνο, από τη χειμερινή γραμμή του Balenciaga, που σχεδίασε, με θεατρικότητα και χιούμορ, η Ντέμνα Γκβασάλια.

Μπορεί το στενό, κλειστό τοπ και η τεράστια φούστα να κάνει όποιον το φοράει να μοιάζει, όπως γράφτηκε, σαν «τρισδιάστατη πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ», όμως η Τίλντα Σουίντον, όπως φάνηκε στο πρώτο κλιπ του «Human Voice», του δανείζει την αλλόκοσμη μελαγχολία της και μοιάζει να ζει μέσα του, ακόμα και να κάθεται ανάλαφρα - κι αυτό, πραγματικά, δεν πρέπει να ήταν εύκολο κατόρθωμα!


Το φόρεμα έκλεισε την επίδειξη του Balenciaga, σε μια αίθουσα ποτισμένη, κατά το όραμα της Γκβασάλια, με μυρωδιές από πετρέλαιο, αντισηπτικό, χαρτονομίσματα και αίμα! Η Μπέλα Χαντίντ το φόρεσε για μια φωτογράφιση του i-D, η οσκαρική ενδυματολόγος Σάντι Πάουελ το επέλεξε σε μαύρο για τη συνέντευξή της στο W και μόνο μία «αρκετά τρελή γυναίκα» όπως χαρακτηρίζει η ίδια τον εαυτό της, η στιλίστρια Λότα Βολκόβα, αγόρασε το φόρεμα σε χρυσαφί, με κατά παραγγελία προσαρμογές. Μόνο που, για να το βάλει στο σπίτι της, χρειάστηκε τη βοήθεια δυο μεταφορέων, σε μια επιχείρηση τόσο δύσκολη, που την αποτύπωσε με βίντεο στο instagram:


Οσο κι αν ανυπομονούμε να δούμε το «Human Voice» του Αλμοδόβαρ, κάτι μας λέει ότι το κόκκινο φόρεμα Balenciaga δεν θα το εγκαταλείψει κανείς...