Buzz

«La Chute de l'Empire Américain»: Ο Ντενί Αρκάν προβλέπει την πτώση της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας

στα 10

Ενας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Καναδά, επιστρέφει με μια ταινία για το χρώμα και την δυσοσμία του χρήματος.

«La Chute de l'Empire Américain»: Ο Ντενί Αρκάν προβλέπει την πτώση της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ταινία του «Le Règne de la Beauté» https://flix.gr/news/match-point-treiler-gia-to-le-regne-de-la-beaute-t.html ο Ντενί Αρκάν επιστρέφει με ένα φιλμ που ο τίτλος του φέρνει στο νου την «Παρακμή της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας», την κλασσική πια ταινία του από το 1986 η οποία είχε βρεθεί υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας.

Εχοντας ξεκινήσει τα γυρίσματα της με τον τίτλο «Le triomphe de l'argent» (ο θρίαμβος του χρήματος) αφηγείται μια ιστορία βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός, μια ληστεία στο Μόντρεαλ το 2010 στο οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Η ήρωας της ταινίας είναι ένας μοναχικός άντρας, διδάκτωρ φιλοσοφίας, ο οποίος θα βρεθεί την λάθος στιγμή μπροστά σε μια ένοπλη ληστεία που θα πάει στραβά: δυο άνθρωποι θα πέσουν νεκροί κι εκείνος θα  βρεθεί μπροστά σε δυο σάκους γεμάτους χρήματα κι ένα δίλλημα: να τους πάρει ή να τους αφήσει;

Δείτε ακόμη: «Ολοι τρελοί για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι»: Δείτε τις πρώτες εικόνες από το «Loro» του Πάολο Σορεντίνο

La Chute de l'Empire Américain 607

Ο Ντενί Αρκάν λέει ότι ήθελε «να εξερευνήσει την σχέση μας με το χρήμα σε μια κοινωνία που το έχει αναγάγει σε μια από τις βασικές της αξίες». Κι όπως λέει να μιλήσει για τον τρόπο που ο ξεπεσμός των Ηνωμένων Πολιτειών επηρεάζει κι εξαπλώνεται στον Καναδά αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο:  «Μπορεί να νιώθουμε ασφαλείς εδώ στον βορά κάτω από την ομπρέλα της pax Americana, αλλά η ηθική διαφθορά της Αυτοκρατορίας έχει αρχίσει να μας επηρεάζει». 

Και σύμφωνα με τον Καναδό σκηνοθέτη, αυτή η διαφθορά και η κατάντια, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ντόναλντ Τραμπ: «Αυτοί που ελπίζουν σε καλύτερες μέρες μετά την έξοδο του Τραμπ ξεχνούν ότι μετά τον Καλιγούλα ήρθε ο Νέρωνας και τρεις αιώνες ασταμάτητης αποσύνθεσης».

Δείτε το teaser του φιλμ στο βίντεο:


Δείτε επίσης: