Buzz

Feel mighty real! Τρέιλερ για το «Mektoub My Love: Canto Uno» του Αμπντελατίφ Κεσίς

στα 10

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, φιλιά μουσική, έρωτας. Τι άλλο θες;

Feel mighty real! Τρέιλερ για το «Mektoub My Love: Canto Uno» του Αμπντελατίφ Κεσίς

Πέρασαν πέντε χρονιά από τον θρίαμβο του η «Ζωή της Αντέλ» και ο Αμπντελατίφ Κεσίς επιστρέφει με μια εξαιρετικά φιλόδοξη ταινία που θα αποτελείται από δύο μέρη.

Το πρώτο είναι το «Mektoub My Love: Canto Uno» και διαδραματίζεται τον Αύγουστο του 1994 όταν ο νεαρός Αμίν επισκέπτεται τη γενέτειρά του, την παραλιακή πόλη Σετ στην Τυνησία. Φοιτητής ιατρικής, την οποία έχει παρατήσει και δουλεύει ως σερβιτόρος, στο Παρίσι, σεναριογράφος και φωτογράφος, ο Αμίν είναι ένας παρατηρητής της ζωής, από εκείνους αρέσκονται στο να καταγράφουν τον κόσμο παρά να τον βιώνουν.

Mektoub My Love: Canto Uno 607

Στον αντίποδα, η Οφελί, παιδική του φίλη, ρίχνεται στη ζωή με φόρα και πάθος, έτοιμη για την επόμενη ερωτική και μη εμπειρία. Ποτέ δεν γίνεται σαφές αν τους συνέδεε κάποτε μια ερωτική σχέση.

Αντίθετα, η ταινία καταγράφει τις συναντήσεις μεταξύ τους και με ένα ολόκληρο σύμπαν από τους ανθρώπους που τους ενώνουν: τον Τόνι, ξάδερφο του Αμιν και γυναικοκατακτητή της περιοχής, με τον οποίο η Οφελί διατηρεί μυστικά ερωτική σχέση, αφού είναι αρραβωνιασμένη με έναν στρατιώτη που βρίκεται στο Ιράκ, τη Σελίν και τη Σαρλότ, δύο τουρίστριες από τη Γαλλία, με τις οποίες θα φλερτάρουν, τους γονείς του Τόνι και του Αμίν, οι οποίοι διατηρούν ένα παραδοσιακό εστιατόριο στην περιοχή, φίλους, γνωστούς και διάφορους άλλους συγγενείς, που όλοι μαζί στήνουν ένα γαϊτανάκι σχέσεων κι επαφών, που μοιάζει κυριολεκτικά ατέρμονο.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2017: Ο (αμετροεπής) Αμπντελατίφ Κεσίς που ξέρουμε και αγαπάμε στο «Mektoub My Love: Canto Uno»

Mektoub My Love: Canto Uno 607

Θυμίζοντας Ερίκ Ρομέρ και Ρόμπερτ Αλτμαν ταυτόχρονα, ο Κεσίς στήνει ένα σύμπαν φτιαγμένο από ήλιο, θάλασσα κι αλμύρα, φωτογενές όσο οι πανέμορφοι πρωταγωνιστές και κυρίως οι πρωταγωνίστριες του, με ιδιαίτερη έμφαση στην όλο φωτιά και όλο φλόγα Οφελί Μπο, η οποία με τη χυμώδη παρουσία της είναι η αποκάλυψη της ταινίας.

Mektoub My Love: Canto Uno 607

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βενετίας και το πρώτο τρέιλερ μόλις έκανε την εμφάνιση του για να φέρει ένα έντονο άρωμα από καλοκαίρι.


Δείτε ακόμη: