Φεστιβάλ / Βραβεία

Δύο Ελληνικά project στο Berlinale Co-Production Market

στα 10

Το «All the Pretty Little Horses» του Μιχάλη Κωνσταντάτου και το «The Miracle of the Sargasso Sea» του Σύλλα Τζουμέρκα, φέρνουν ελληνικό αέρα στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Δύο Ελληνικά project στο Berlinale Co-Production Market

Η επόμενη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα είχε ήδη περάσει από το Berlinale Talents Script Station Lab και ετοιμάζεται ήδη για την Cinemart του Ρότερνταμ, μέσω του οποίου και του προγράμματος Rotterdam-Berlinale Express, θα φτάσει στο Βερολίνο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, με ηρωίδες δυο γυναίκες – η μία ύποπτη για φόνο κι η άλλη εκπρόσωπος του νόμου – που, καθώς παρακολουθούν την αποκάλυψη μιας μυστηριώδους υπόθεσης αυτοκτονίας ενός ποπ σταρ, ανακαλύπτουν μεταξύ τους μια μοναδική ομοιότητα: την απέχθειά τους για την ως τώρα ζωή τους και την ορμητική επιθυμία τους να ξαναρχίσουν απ’ την αρχή.

H παραγωγή της ταινίας είναι της ελληνικής εταιρίας Homemade Films.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Miracle of the Sargasso Sea»

Το «All the Pretty Little Horses» του Μιχάλη Κωνσταντάτου που είχε αρχικά τον τίτλο «Carbon» είχε συμμετάσχει στο Torino Film Lab και τώρα κάνει το επόμενο βήμα στην πορεία του προς την παραγωγή.

H Αλίκη κι ο Πέτρος ένα παντρεμένο ζευγάρι λίγο πριν τα 40, μετακομίζουν από το διαμέρισμα τους στην Αθήνα σε μια επαρχιακή πόλη μαζί με τον πεντάχρονο γιο τους. Εκέινη δουλεύει σαν αποκλειστική νοσοκόμα κι εκείνος σαν επιστάτης σε μια πλούσια βίλα, της οποίας η ιδιοκτήτρια λείπει συχνά.

Οι δύο τους έχοντας δυσκολίες να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, περνούν όλο και περισσότερο καιρό στο άδειο σπίτι, προσπαθώντας να αναβιώσουν κάτι από την προηγούμενη καλύτερη ζωή τους, έστω κι αν ξέρουν ότι πρόκειται για ένα ψέμα.

Διαβάστε εδώ για την συμμετοχή του φιλμ στο Torino Film Lab

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου όπως και οι υπόλοιπες 19 που συμπληρώνουν την επίσημη επιλογή για φέτος, επιλέχθηκε από 331 projects που κατατέθηκαν συνολικά. Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στην ελληνική εταιρία Horsefly Films και στην Γερμανική Endorphine Production.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε ακόμη: