Συνέντευξη

Σύλλας Τζουμέρκας, Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης: Η «Εκρηξη» στο Flix

στα 10

Ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές της «Εκρηξης» μιλούν στην κάμερα του Flix για μια ταινία και μια ζωή που κάνει τικ-τακ, τικ-τακ, τικ-τακ…

Σύλλας Τζουμέρκας, Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης: Η «Εκρηξη» στο Flix

Ο Σύλλας Τζουμέρκας, ένας από τους πιο δυναμικούς νέους (σε λίγο θα σταματήσουμε να το λέμε αυτό), Ελληνες σκηνοθέτες, που μετά τη «Χώρα Προέλευσης», με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, «Η Εκρηξη», έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, ελληνική στις Νύχτες Πρεμιέρας κι ετοιμάζεται τώρα ν’ αφηγηθεί την ιστορία του στις αίθουσες. Η Αγγελική Παπούλια, μια από τις πιο συναρπαστικές Ελληνίδες ηθοποιούς που, έχοντας διασχίσει τη διαδρομή από το «Σπιρτόκουτο» (και την «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού), μέχρι τις «Αλπεις», φτάνει σ’ ένα ρόλο όλο δικό της, που θα μείνει σταθμός στην κινηματογραφική πορεία της. Κι ο Βασίλης Δογάνης, όχι ηθοποιός, αλλά σκηνοθέτης (διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ο Φύλακας του Αδελφού του»), τόλμησε μια ερμηνεία αποκαλυπτική, που τον έκανε ήδη θέμα συζήτησης. Ο Σύλλας, η Μαρία και ο Γιάννης της «Εκρηξης» μίλησαν στο Flix για την ομαδική τους εμπειρία, τις international πρόβες, τις ερωτικές σκηνές, το θάρρος και το διαφορετικό, για μια ταινία που προτείνει, αν όχι την έκρηξη, οπωσδήποτε τη δράση.

Η ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, «Η Εκρηξη», βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, από τη StraDa Films.

Ακολουθήστε την «Εκρηξη» στο facebook και στο επίσημο website της ταινίας και δείτε περισσότερα για τη δουλειά του Σύλλα Τζουμέρκα εδώ.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την «Εκρηξη»: