Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο στο Σαράγεβο για το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα!

στα 10

Μπορεί η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα να βρίσκεται ακόμη... στα χαρτιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει την πορεία της πραγματοποίησης της με διεθνεις περγαμηνές. Στο Cinelink του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαράγεβο το «A Blast» τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ανάπτυξης συμπαραγωγής και χρηματικό βραβείο 30.000 ευρώ.

Βραβείο στο Σαράγεβο για το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα!

Ηταν μόλις πριν ένα χρόνο όταν το «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη, σε σενάριο δικό του και του Βασίλη Κυριακόπουλου, κέρδισε στο τμήμα ανάπτυξης συμπαραγωγών του Φεστιβάλ του Σαράγεβο το βραβείο Centre National de la Cinematographie με παραγωγό τη Μαρία Δρανδάκη (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ενα χρόνο μετά, το νέο πρότζεκτ του Σύλλα Τζουμέρκα «A Blast» τιμήθηκε κι αυτό με τη σειρά του με το μεγάλο βραβείο αναπτυξης συμπαραγωγής στο 18ο Φεστιβάλ του Σαράγεβο που έληξε στις 14 Ιουλίου, με παραγωγό πάλι τη Μαρία Δρανδάκη και σενάριο του Σύλλα Τζουμέρκα και της Γιούλας Μπούνταλη, το δίδυμο που υπέγραφε και το σενάριο της επιτυχημένης «Χώρα Προέλευσης».

Χωρίς ακόμη ελληνικό τίτλο (ο Τζουμέρκας δηλώνει «προς το παρόν το λέμε “Το Σάρωμα”, αλλά ο τίτλος είναι προσωρινός και πιθανότατα θα αλλάξει»), το «A Blast» αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που αποφασίζει να τινάξει κυριολεκτικά τη ζωή της στον αέρα και η βράβευση του στο Cinelink του Φεστιβάλ του Σαράγεβο ανοίγει το δρόμο για την τελική φάση της προετοιμασίας της ταινίας.

Ανυπομονούμε...

Διαβάστε περισσότερα για το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα