Buzz

Οι αρχηγοί του Εθνους Osage μιλάνε με θετικά λόγια για το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Η Ινδιάνικη φυλή Osage Nation είδαν την ταινία του Σκορσέζε και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτήν λέγοντας πως σέβεται την Ιστορία τους αλλά και την ίδια τη φυλή τους.

Οι αρχηγοί του Εθνους Osage μιλάνε με θετικά λόγια για το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε

To «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε έκανε την πρεμιέρα στις Κάννες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (διαβάστε εδώ τη γνώμη μας για την ταινία όπου με ένα - συναρπαστικό, κλασικό και γι’ αυτό απίστευτα μοντέρνο, επίκαιρο έως και επείγον για κάθε εποχή αλλά ακριβώς για το σήμερα - έπος 260 λεπτών, ο Μάρτιν Σκορσέζε αφηγείται ξανά την ιστορία που έφτιαξε την Αμερική.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν και αφηγείται μια αληθινή ιστορία, όπου μάς επιστρέφει στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και το χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση.

Ετσι κάποιοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποια, άραγε, ήταν η γνώμη των μελών της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation όταν την είδαν και αν πραγματικά πίστευαν πως η ταινία του Σκορσέζε σέβονταν την Ιστορία τους αλλά και την ίδια τη φυλή τους.

Ο Αρχηγός Ορθια Αρκούδα της φυλής είχε πει στην συνέντευξη Τύπου της ταινίας πως «Τον ρώτησα πώς θα αφηγηθεί αυτή την ιστορία. Και μου είπε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει θα είναι η εμπιστοσύνη και η προδοσία της εμπιστοσύνης. Θέλει να μιλήσει για την εμπιστοσύνη της Μόλι στον Ερνεστ και πώς εκείνος την πρόδωσε. Για την εμπιστοσύνη των ανθρώπων μου στους λευκούς και πώς τους πρόδωσαν. Ετσι είναι. Σπουδαίο πράγμα η εμπιστοσύνη. Δεν χρειαζόμουν άλλη εγγύηση. Τον άκουσα να μου εξηγεί την ταινία και τις προθέσεις του. Μου είπε, θέλουμε να κάνουμε μία ταινία που οι Οσέιτζ θα είναι περήφανοι. Θα πούμε μία ταινία μέσα από τα μάτια της Μόλι. Θα κάνουμε τα γυρίσματα εδώ. Δε θα χρησιμοποιήσουμε μόνο ανθρώπους της φυλής ως κομπάρσους. Θα τους προσλάβουμε σε θέσεις κλειδιά στο συνεργείο. Θα γυρίσουμε σκηνές που θα ακούγεται η γλώσσα σας. Πώς να μην τον εμπιστευτείς; Και τα έκανε όλα όσα υποσχέθηκε.»

Διαβάστε ακόμα: Σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε το πρώτο τρέιλερ του «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε

Killers of the Flower Moon

Και δεν ήταν μόνο αυτός. Ο πρώην αρχηγός της φυλής, Τζιμ Γκρέι, σημείωσε στο twitter ότι είχε δει μια ειδική προβολή της ταινίας και ένιωθε ότι η ταινία είχε υποστεί σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της παραγωγής με άμεση συμβολή από το Εθνος Osage. Ο ίδιος ανέφερε πως η ταινία «γράφτηκε ξανά κατά τη διάρκεια του lockdown που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020», με αποτέλεσμα να γίνουν δημιουργικές αλλαγές και στο κάστινγκ που «έφεραν το Εθνος Osage πιο κοντά στην καρδιά της ιστορίας παρά [να μιλάει για] τη γέννηση του FBI».

Στο «Killers of the Flower Moon» πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπρένταν Φρέιζερ, Τζέσι Πλέμονς, Τζον Λίθγκοου και Λίλι Γκλάντστοουν. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική στις 6 Οκτωβρίου πριν κυκλοφορήσει κανονικά στις 20 του ίδιου μήνα, μια περίοδος που θα την βάλει δυναμικά στην οσκαρική κούρσα.