Buzz

Κάθε επάνασταση ξεκινά από μια σπίθα: τρέιλερ για το «The Hunger Games: Cathcing Fire»

στα 10

H Κάτνις και ο Πίτα, θριαμβευτές των 74ων Αγώνων Πέινας, ανακαλύπτουν ότι η ζωή των νικητών, δεν είναι όσο εύκολη ή ανέφελη θα ήλπιζαν στο δεύτερο μέρος του «Hunger Games».

Κάθε επάνασταση ξεκινά από μια σπίθα: τρέιλερ για το «The Hunger Games: Cathcing Fire»

Αν είχατε δει την πρώτη ταινία της τριλογίας του «Hunger Games» (και κάτι μας λέει ότι την είδατε), θα θυμάστε ότι η ιστορία της Κάτνις και του Πίτα, των (για πρώτη φορά) διπλών νικητών των «Αγώνων Πείνας», συγκλόνισε τους κατοίκους του Πάνεμ, της χώρας που βρίσκεται πλέον στην θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αν έχετε διαβάσει το δεύτερο βιβλίο της Σούζαν Κόλινς, ή απλά βλέποντας το τρέιλερ ποιο κάτω, θα αντιληφθείτε, ότι η Πρωτεύουσα και ο Πρόεδρος Σνόου, κάθε άλλο παρά δέχτηκαν με χαρά το γεγονός ότι οι κανόνες του «παιχνιδιού» άλλαξαν κι ότι χάρη στην απειθαρχία της Κάτνις, η νεαρή νικήτρια και ο «αγαπημένος της» Πίτα έχουν μεταμορφωθεί έστω και άθελά τους, σε σύμβολα μια αντίστασης ενάντια στην καταπίεση της Πρωτεύουσας.

1

Ναι το πρώτο teaser που θα δείτε, μπορεί να μην ξεκαθαρίζει με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθούν τα σχέδια που υφαίνει ο πρόεδρος Σνόου με τον νέο επικεφαλής των Αγώνων Πλούταρχ Χέβενσμπι (τον οποίο υποδύεται με μακιαβελική απόλαυση ο Φίλιπ Σέιμουρ Χοφμαν), αλλά η φύση τους είναι σαφής: Η Κάτνις και ο Πίτα θα πρέπει να πεθάνουν και μαζί τους, όλοι οι προηγούμενοι εν ζωή νικητές των Αγώνων Πέινας, αφού κι αυτοί έχουν γίνει με τη σειρά τους σύμβολα της αντίστασης.

1

Βεβαίως γαι τους fan των βιβλίων, η συνέχεια είναι γνωστή. Ενας καινούριος Αγώνας Πείνας θα λάβει χώρα, εκτός σειράς, με όλους τους εν ζωή νικητές να μπαίνουν ξανά σε μια καινούρια αρένα και η μάχη για την επιβίωση να ξεκινά από την αρχή. Μόνο που κάτι έχει αλλάξει στο πνεύμα όλων και η υποταγή δεν θα είναι πλέον η μόνη στάση.

1

Σε σχέση με την πρώτη ταινία βεβαίως, κάτι έχει αλλάξει και στο «The Hunger Games: Cathcing Fire». Το πιο βασικό, είναι ο σκηνοθέτης, αφού ο Γκάρι Ρος που υπέγραψε την πρώτη ταινία, εγκατέλειψε το franchise λίγους μόλις μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα και ο Φράνσις Λόρενς του «I Am Legend», κλήθηκε να τον αντικαταστήσει. «Ο λίγος χρόνος που είχα στη διάθεσή μου δεν ήταν κάτι που με φόβισε» λέει ο ίδιος που είχε γυρίσει και το «Legend» κάτω από εξίσου αντίξοες χρονικές συνθήκες. «Το πρόβλημα ήταν το σενάριο. Και συγκεκριμένα, το γεγονός ότι δεν υπήρχε».

1

Το σενάριο του «Cathcing Fire» θα γραφόταν από τον Σάιμον Μποφόι του «Slumdog Millionaire», ο οποίος όμως αποφάσισε να εγκαταλείψει την ταινία, μαζί με τον Γκάρι Ρος. «Δεν είναι όμως ότι δεν είχαμε απολύτως τίποτα» λέει η παραγωγός Νίνα Τζέικομπσον. «Είχαμε ένα θαυμάσιο βιβλίο» και την απόλυτη συνεργασία της Σούζαν Κόλινς που για μέρες, κλείστηκε με τον Λόρενς σε ένα γραφείο με μερικά μενού για take-out φαγητό και βγήκαν, μόνο όταν είχαν έτοιμο το πρώτο drat του σεναρίου.

1

Κι αν οι βασικοί πρωταγωνιστές ήταν δεδομένοι, καθώς είχαν ήδη υπογράψει για όλες τις ταινίες της σειράς, ο Λόρενς θέλησε να τους γνωρίσει και να τους μιλήσει πολύ καιρό πριν βρεθούν στο σετ, περνώντας χρόνο μαζί τους και αναλύοντας τον τρόπο που έβλεπε τους χαρακτήρες τους. Με την ίδια επιμονή και προσοχή, πλησίασαν τα νέα μέλη της ομάδας του « Cathcing Fire», όπως τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. «Χρειάστηκε πολύς κόπος για να τον πείσουμε να διαβάσει το βιβλίο, εφόσον δεν είχαμε σενάριο όταν πλησιάσαμε» λέει η Τζέικομπσον «αλλά τον θέλαμε πολύ. Θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι ναι, έχουμε έναν καινούριο σκηνοθέτη αλλά δεν κατεβάζουμε τον πήχη, αντίθετα τον σηκώνουμε ψηλότερα, στοχεύουμε σε ηθοποιούς που κερδίζουν Οσκαρ».

1

Τελικά το σενάριο του φιλμ ολοκληρώθηκε από τον Μάικλ Αρντ ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, όπως το γεγονός ότι το πρώτο κομμάτι του βρίσκει τους ήρωες να ταξιδεύουν ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές του Πάνεμ και πολύ λίγο χρόνο να τις συστήσει στους θεατές, ή ότι ότι όπως λέει, η Κάτνις περνά ένα μεγάλο μέρος του «μέσα στο κεφάλι της, μέσα στις σκέψεις της». Ομως παραγωγοί και σκηνοθέτης δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, όπως και από την δουλεία της καινούριας υπεύθυνης των κοστουμιών Τρις Σάμερβιλ που κλήθηκε να ντύσει τους ήρωες στους καινούριους τους ρόλους, αυτούς των νικητών, αλλά και να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των στιλιστικών επιλογών των κατοίκων της Πρωτεύουσας του Πάνεμ, που τις λες οτιδήποτε άλλο εκτός από συγκρατημένες.

1

Τέλος μπορεί στο teaser να μην βλέπουμε ούτε πλάνο από την καινούρια αρένα στην οποία θα αγωνιστούν ξανά οι ήρωές μας, αλλά αυτή, σύμφωνα με τους δημιουργούς της ταινίας αποτέλεσε ένα ακόμη πρόβλημα, αφού όχι μόνο είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη, αλλά έχει και μια σειρά από δύσκολα στοιχεία, όπως μεγάλες ποσότητες νερού αλλά και φυσικά φαινόμενα που απαιτούσαν κάτι παραπάνω από ευρηματικότητα κι εντυπωσιακά εφέ για να λυθούν. Αλλά όλα αυτά, θα τα δούμε πιθανότατα σε ένα επόμενο τρέιλερ. Προς το παρόν, απολαύστε το πρώτο teaser κι ανοίξτε την όρεξή σας, διότι πιθανότατα, θα σας κάνει να πεινάσετε για περισσότερο...