Industry

Hunger Games sequel: σκηνοθέτης ο Φράνσις Λόρενς

στα 10

Μας έβαλε φωτιές αυτό το νέο! Το «Catching Fire», το sequel του «Hunger Games» θα σκηνοθετήσει ο Φράνσις Λόρενς («Νερό για Ελέφαντες»). Σε Απεργία Πείνας, όλοι!

Hunger Games sequel: σκηνοθέτης ο Φράνσις Λόρενς
Ο Φράνσις Λόρενς σκηνοθετεί ελέφαντες...

Εντάξει. Εχει κάνει και το «I am Legend». Παρηγορηθήκατε; Εμείς καθόλου. Η μεταφορά των «Hunger Games» βιβλίων χρειάζεται σκηνοθέτες με χρυσή ισορροπία ανάμεσα στην action φαντασία και στο χτίσιμο χαρακτήρων και σχέσεων. Ο Γκάρι Ρος που σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία («Αγώνες Πείνας»), με την συμπληρωματική βοήθεια του Στίβεν Σόντερμπεργκ, κατάφερε αρκετά αλλά και πάλι, αν ήταν να αντικατασταθεί, περιμέναμε να ακούσουμε ένα πιο στιβαρό όνομα.

Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε κακομάθει. Οταν σκηνοθέτες επιπέδου Κρίστοφερ Νόλαν και Μπράιν Σίνγκερ εκτοξεύουν τα franchise σε άλλες στρατόσφαιρες, έχουμε πια απαιτήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα τα βιβλία δεν έγιναν τόσο διάσημα και η φρενίτιδα των «Hunger Games» ίσως σας φαίνεται γραφική. Πιστέψτε μας όμως: τα best sellers μυθιστορήματα φαντασίας υπόσχονταν από την πρώτη κλακέτα ένα blockbuster-φαινόμενο, όπως και αποδείχτηκε.

Πάνω σ' αυτό λοιπόν θα φανταζόμασταν ότι η Lionsgate θα έφερνε το Χόλιγουντ τούμπα για να βρει τον επόμενο σκηνοθέτη που θα απογείωνε τη δεύτερη ταινία.

Και οι φήμες θέλουν ότι, μετά την απομάκρυνση του Γκάρι Ρος, τα τηλέφωνα κάποιων σπουδαίων επιλογών χτύπησαν: Τόμας Αλφρεντσον («Ασε το Κακό να Μπει», «Tinker Tailor Soldier Spy»), Ντάνκαν Τζόουνς («Moon», «Τα Τελευταία 8 Λεπτά»), Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου! Κανείς όμως δεν υπέγραψε.

Ενας μόνο το σκεφτόταν σοβαρά: από την αρχή ακουγόταν το όνομα του Μπένετ Μίλερ («Moneyball»). Αυτή η επιλογή είχε ένα ενδιαφέρον twist: υποσχόταν ότι οι χαρακτήρες θα ήταν τρισδιάστατοι, σκοτεινοί, γοητευτικοί. Ομως το στούντιο κάλεσε χθες και τον Φράνσις Λόρενς σε μία σκηνοθετική αντιπαράθεση με τον Μίλερ, που βρήκε νικητή τον πρώτο.

Από όσα πληροφορούμαστε, ο Λόρενς κέρδισε τη θέση γιατί ... είχε ελεύθερο πρόγραμμα! Ο Μίλερ έχει υπογράψει να σκηνοθετήσει το «Foxcatcher» (ένα true story δράμα με πρωταγωνιστές τους Στιβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ και Μαρκ Ράφαλο) και ήταν αμφίβολο ότι θα μπορούσε να καταφέρει και τα γυρίσματα του «Hunger Games: Catching Fire» μέχρι το Δεκέμβριο.

Ανησυχούμε.

Διαβάστε τα πάντα για τα «Hunger Games»