Φεστιβάλ / Βραβεία

Και η Ενωση Κριτικών της Βοστόνης ψηφίζει ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το «The Artist»

στα 10

Συνεχίζοντας τις βραβεύσεις τους, οι Ενώσεις Κριτικών της Αμερικής ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για τις Χρυσές Σφαίρες και τα Οσκαρ που ακολουθούν. Το γεγονός πως τρεις στις τρεις (Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Βοστόνη) ψηφίζουν μέχρι στιγμής «Τhe Artist» ως καλύτερη ταινία, μάλλον κάνει τις εκπλήξεις για την οσκαρική κούρσα...ακόμη λιγότερες!

Και η Ενωση Κριτικών της Βοστόνης ψηφίζει ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το «The Artist»
Ετοιμάστε με για κόκκινο χαλί!

Μπορεί η Ενωση Κριτικών της Βοστόνης να ψήφισε πέρσι Ντέιβιντ Φίντσερ και «Social Network» (ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, Α' Ανδρικό Ρόλο, Μουσική), φέτος, όμως η βραδιά ανήκε (ξανά) στο «Τhe Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους που μπορεί να κέρδισε μόνο το βραβείο καλύτερης ταινίας και μουσικής, αλλά οδεύει σταθερά προς το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Στους πρώτους ρόλους η Μισέλ Γουίλιαμς νίκησε την Μέριλ Στριπ για το «Ιron Lady» (δεύτερη σε ψήφους) ενώ ο Μπραντ Πιτ ενισχύει τις πιθανότητες του να θυμάται για πάντα αυτή τη χρονιά ως αυτή που του χάρισε το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για το «Moneyball».

Να σημειωθεί πως οι επιλογές της Ενωσης Κριτικών της Βοστόνης στο Β' Γυναικείο Ρόλο (πέρσι είχαν βραβεύσει την Τζούλιετ Λίουις για το «Τεκμήριο Ενοχής») συνεχίζονται με την δίκαιη βράβευση της Μελίσα ΜακΚάρθι από τις «Φιλενάδες», ενώ η βράβευση του Αλμπερτ Μπρουκς για το «Drive» τον φέρνει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί στον Β' Ανδρικό ρόλο κόντρα στον Κρίστοφερ Πλάμερ των «Πρωτάρηδων».

H Ενωση Κριτικών της Βοστόνης είναι και η πρώτη που έλαβε σοβαρά υπόψη της το «Μargaret», αφού στις κατηγορίες της καλύτερης ταινίας, του Β' Γυναικείου Ρόλου (Τζίνι Μπέρλιν), συνολικού καστ και σεναρίου η «παραμελημένη» ταινία του Κένεθ Λόνεργκαν ήταν δεύτερη σε ψήφους.

Περισσότερα βραβεία: