Ταινίες

Μέσα από τις Φλόγες

Incendies

Ντενί Βιλνέβ

7 στα 10

Οικογενειακά μυστικά κι εθνικά τραύματα, μπλέκονται σε ένα κουβάρι ενοχής, πόνου και θλίψης. Ο Ντενί Βιλνέβ μεταμορφώνει ένα θεατρικό έργο σε μια αληθινά κινηματογραφική εμπειρία κι ανοίγει ένα οικογενειακό δράμα, στο εύρος μια σημαντικής, πολιτικής ταινιας.

Μέσα από τις Φλόγες
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Μέσα από τις Φλόγες
To Γράμμα που Αλλαξε τη Ζωή τους

Μετά το θάνατο της μητέρας τους, δυο αδέλφια στον Καναδά κληρονομούν ανάμεσα σε άλλα την αλήθεια για τη ζωή της και την οικογένειά τους, σε δυο φακέλους. Ο ένας προορίζεται για τον πατέρα τους που θεωρούσαν νεκρό, κι ο άλλος έχει παραλήπτη έναν αδελφό που δεν γνώριζαν ότι είχαν. Κι αν ο γιος της αδιαφορήσει για τις τελευταίες της επιθυμίες, η κόρη θα ταξιδέψει στη μέση ανατολή για να ανακαλύψει μια κρυμμένη, συγκλονιστική πλευρά από τη ζωή της μητέρας της.

Με μια ιστορία που διασχίζει το χρόνο και το χώρο, ταξιδεύοντας από τη δύση στην ανατολή κι από το παρελθόν στο σήμερα, και με την κάμερα σα μια αχτίδα φωτός που ανοίγει δρόμο στο σκοτάδι ενός οικογενειακού μυστηρίου, το φιλμ του Βιλνέβ έχει κάτι από την ένταση ενός θρίλερ κι από τη σπαρακτική οδύνη μιας βαθιά προσωπικής, αλλά κι ολοκληρωτικά πολιτικής ταινίας.

Υφαίνοντας τις γραμμές της αφήγησης με τρόπο αριστοτεχνικό, δίνοντας στους ηθοποιούς του το υλικό για να βυθιστούν σε ρόλους που δεν ορίζονται με εύκολους χαρακτηρισμούς, και κυκλώνοντας τη φρίκη μιας κατάστασης που μοιάζει κοινός τόπος για τη μέση ανατολή μέσα από το πρίσμα μιας προσωπικής εμπειρίας, το φιλμ του Βιλνέβ δεν χάνει από τα μάτια τους ήρωές του, αλλά κατορθώνει να σχηματίζει και μια μεγαλύτερη εικόνα που συναρπάζει και συγκλονίζει.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.