Buzz

O Τζουντ Λο απορρίπτει τις συμβατικές μεθόδους υποκριτικής

στα 10

Στις πρόσφατες δηλώσεις του εν όψει του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ο ηθοποιός μίλησε για τις νέες ταινίες στις οποίες συμμετέχει και αναφέρθηκε στην υποκριτική μέθοδο που ακολουθεί.

O Τζουντ Λο απορρίπτει τις συμβατικές μεθόδους υποκριτικής

Ο Τζουντ Λο φαίνεται να έχει την τιμητική του στην τρέχουσα κινηματογραφική σεζόν, καθώς πρωταγωνιστεί σε δύο νέες ταινίες. Ο λόγος για το «Eden» που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, αλλά και το «The Order» του Τζάστιν Κουρζέλ, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στο -πρόσφατο- 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στο «The Order», ο Λο υποδύεται τον πράκτορα του FBI Τέρι Χασκ, ο οποίος έχει αναλάβει την εξάρθρωση μίας εγκληματικής-ρατσιστικής συμμορίας, με αρχηγό τον Μπομπ Μάθιους (Νίκολας Χουλτ). Προκειμένου να προετοιμαστεί για τον ρόλο, ο ηθοποιός υιοθέτησε στοιχεία από ορισμένες υποκριτικές μεθόδους. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι παρακολουθούσε τον Χουλτ για μία ολόκληρη μέρα, ώστε να καταφέρει να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες του χαρακτήρα του.

the-order

Ωστόσο, μέσα από τα όσα δήλωσε, ο Λο απέρριψε τον τίτλου του «παραδοσιακού ηθοποιού», εξηγώντας πως έχει τη δική του μέθοδο. «Νομίζω ότι κάθε ηθοποιός έχει. Κι αυτό περιλαμβάνει κάθε είδους περίεργα, διαφορετικά πράγματα. Εξαρτάται από το τι θέλει ο σκηνοθέτης, τι απαιτεί ο χαρακτήρας και τι μου τραβάει το ενδιαφέρον […] Κατά έναν τρόπο, η κινηματογράφηση αφορά πάντα την αφαίρεση, την απλούστευση, αλλά και τη συγκεκριμενοποίηση», πρόσθεσε.

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις του, Ο Λο ανακάλεσε και στιγμές από τα γυρίσματα της ταινίας «My Blueberry Nights» του Γουόνγκ Καρ Γουάι. «Στις περισσότερες ταινίες, έχεις σενάριο, έχεις έναν χάρτη», είπε ο Λο για τη μέθοδο του Καρ Γουάι ως σκηνοθέτη. «Στην περίπτωσή του (του Καρ Γουάι), έχεις να κάνεις με μία ιδέα. Δεν υπάρχει χάρτης. Ετσι, ανακαλύπτεις κάθε μέρα τι είναι η ταινία, αφήνοντάς τη να σου πει τι είναι, απλώς μέσα από τη δουλειά και τις ιδέες που έχεις εκείνη τη στιγμή, οπότε συνεχώς εξελίσσεται».

my-bluberry-nightsO Λο στο «My Blueberry Nights», 2007