Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ περνά σκυλίσιες μέρες...

στα 10

Ο Κάπτεν Σπάροου μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε 10 χρόνια φυλάκισης, καθώς παραβίασε υγειονομική διάταξη της Αυστραλίας κι έβαλε τα σκυλιά του στη χώρα, χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Ο Τζόνι Ντεπ περνά σκυλίσιες μέρες...

Ακούγεται σχεδόν αστείο, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χώρες εκεί έξω που παίρνουν τους νόμους τους πολύ σοβαρά - χωρίς εξαιρέσεις και ρουσφέτια. Ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας των «Πειρατών της Καραϊβικής», «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales». Και, απόλυτα κατανοητό, του έλειψαν τα σκυλιά του, οι «Pistol» και «Boo», δύο Yorkshire τεριέ.

Μόνο που για να εισάγεις κατοικίδια στην Αυστραλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, πρέπει να περάσεις μία διαδικασία εξετάσεων και καραντίνας, σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη της υπάρχουσας νομοθεσίας. Ο Τζόνι Ντεπ όμως παρέκαμψε τις διαδικασίες και... απλώς τα έφερε με το ιδιωτικό του τζετ. Οι αρχές αντέδρασαν αμέσως και ζήτησαν από τον ηθοποιό ή να τα στείλει πίσω, ή να τα παραδώσει στις αρχές για να θανατωθούν.

Διαβάστε ακόμα: «Πειρατές της Καραϊβικής 5»: ο Τζόνι Ντεπ τραυματίστηκε και τα γυρίσματα καθυστερούν

Johnny Depp dogs 607 2

«Ο λόγος που δεν επιτρέπουμε μία τέτοια άμεση μεταφορά κατοικιδίων έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων. Εχουμε καταφέρει να κρατήσουμε εκτός χώρας περιστατικά λύσσας, ή άλλων θανατηφόρων ασθενειών. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις επειδή κάποιος είναι διάσημος. Το στάτους του κύριου Ντεπ δεν του δίνει το δικαίωμα να παραβεί τους κανόνες...» εξήγησε ο Υπουργός Γεωργίας της Αυστραλίας, Μπάρναμπι Τζόις.

Σύμφωνα με την εξέλιξη της ιστορίας, ο Ντεπ φυγάδευσε τα σκυλιά του με τον ίδιο τρόπο: η σύζυγός του Αμπερ Χερντ τα μετέφερε πίσω στην Καλιφόρνια μέσω του ιδιωτικού τους αεροπλάνου. Κι ενώ το θέμα θα έπρεπε να θεωρείται λήξαν, η αυστραλέζικη νομοθεσία έχει σαφή διαδικασία αυταπάγγελτης καταγγελίας στην περίπτωση που κάποιος παραβεί τους υγειονομικούς κανόνες.

Δείτε ακόμα: O Τζόνι Ντεπ είναι τρομακτικός κι οσκαρικός στο τρέιλερ του «Black Mass»!

Johnny Depp dogs 607 1

Ως αποτέλεσμα, ο Ντεπ θα δικαστεί και μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε 10 χρόνια φυλάκισης για την παραβατική του συμπεριφορά. Ή, φυσικά, να πληρώσει το πρόστιμο που ανέρχεται σε 340.000 δολλάρια αυστραλίας (263.000 αμερικανικά δολάρια). Ο πιλότος του ιδιωτικού αεροπλάνου που μετέφερε παρανόμως τα σκυλιά, θα αντιμετωπίσει κι ο ίδιος μία ποινή φυλάκισης ή το αντίστοιχο πρόστιμο.

Αυτά τα γυρίσματα δεν έχουν εξελιχθεί ευνοϊκά για τον χολιγουντιανό ηθοποιό. Πριν από δύο μήνες τραυματίστηκε και χρειάστηκε να διακόψει την παραγωγή και να επιστρέψει στην Αμερική για να εγχειριστεί.

Δύσκολοι καιροί για πειρατές...

Διαβάστε περισσότερα: