Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Λι

στα 10

Εχοντας βρεθεί μαζί του σε πέντε ταινίες, όλες του Τιμ Μπάρτον, ο Τζόνι Ντεπ αποτίνει το δικό του φόρο τιμής στον Κρίστοφερ Λι.

Ο Τζόνι Ντεπ αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Λι
O Τζόνι Ντεπ και ο Κρίστοφερ Λι στην πρεμιέρα της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων»

«Σερ Κρίστοφερ Λι, ένας υπέροχος άνθρωπος. Ενας βαθιά ευγενικός, γενναιόδωρος, ζεστός και συναρπαστικός άνθρωπος. Ο απόλυτος τζέντλεμαν. Υπήρξε έμπνευση για τη ζωή μου και την τέχνη. Στις στιγμές που περάσαμε μαζί, είχα την τιμή και την τύχη να φιλοξενηθώ στην λαμπερή του εγγύτητα. Η φιλία του είναι ένα από τα πράγματα που θα κρατάω στην καρδιά μου.»

Το σημείωμα του Τζόνι Ντεπ για τον Κρίστοφερ Λι δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα προσωπικό. Συνεργάτες σε πέντε ταινίες του Τιμ Μπάρτον, ξεκινώντας από το «Sleepy Hollow» το 1999 και διασχίζοντας το «Corpse Bride», την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» (στα δύο τελευταία ο Κρίστοφερ Λι δάνεισε τη φωνή του), το «Charlie and the Chocolate Factory» και πιο πρόσφατα το «Dark Shadows», η σχέση του Τζόνι Ντεπ με το «ειδωλό» του εξελίχθηκε σε μια υπέροχη φιλία που δεν σταμάτησε ποτέ να εμπνέει και τους δύο.

Αλλωστε ο Τζόνι Ντεπ υπήρξε ό,τι πιο κοντινό στην καριέρα του Κρίστοφερ Λι (μετράει και αυτός τέρατα και αλλόκοτους ρόλους με το κιλό) και ο Λι τον λάτρευε, θεωρώντας τον έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Διαβάστε ακόμη: To συγκινητικό αντίο του Ιαν ΜακΚέλεν στον Κρίστοφερ Λι

Christopher Lee O Τζόνι Ντεπ και ο Κρίστοφερ Λι - πατέρας και γιος στο «Charlie and the Chocolate Factory»

«Ηταν ένας από τους τελευταίους του είδους του. Ενα σπάνιο είδος. Υπνωτικός και επιβλητικός, όσο ευγενής και γενναίος όσο και σοφός. Ενα ευφυές μυαλό με πανέμορφη καρδιά που η δύναμη της θελησής του θα ζει στις καρδιές και στο μυαλό πολλών, πολλών γενιών που θα ακολουθήσουν. Εχει τον αιώνιο σεβασμό μου, την αγάπη και το θαυμασμό, αλλά και ένα ευχαριστώ στον αγαπημένο μου φίλο, την οικογένειά του και την λατρεμένή του Γκίτε, την γυναίκα που λάτρευε.»

Christopher Lee

Διαβάστε ακόμη: