Buzz

To συγκινητικό αντίο του Ιαν ΜακΚέλεν στον Κρίστοφερ Λι

στα 10

Με ένα tweet όχι σαν όλα τα άλλα αποχαιρέτησε ο Ιαν ΜακΚέλεν τον Κρίστοφερ Λι, με μνήμες από τη Μέση Γη της μεγάλης συνάντησής τους.

To συγκινητικό αντίο του Ιαν ΜακΚέλεν στον Κρίστοφερ Λι

«Οταν έφτασα στη Νέα Ζηλανδία για να ξεκινήσω τα γυρίσματα του Γκάνταλφ, την πρώτη εβδομάδα του 21ου αιώνα, ο Πίτερ Τζάκσον έδωσε ένα δείπνο για μέρος του καστ. Βρέθηκα με χαρά δίπλα στον Κρίστοφερ Λι που τον γνώριζα με θαυμασμό σε όλη μου τη καριέρα ως ηθοποιός. Είχε επιλεγεί για να παίξει τον λευκό μάγο Σάρουμαν, αλλά το πρώτο πράγμα που μου έιπε ήταν: "Πάντα πίστευα ότι έπρεπε να παίξω τον Γκάνταλφ. Διαβάζω τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών" κάθε χρόνο - καμια φορά δύο φορές το χρόνο".»

Η μεγάλη συνάντηση του Ιαν ΜακΚέλεν με τον Κρίστοφερ Λι έμελλε να γίνει σε μια ταινία φαντασίας για τη γενιά των multiplex, χρόνια μετά από την αφετηρία της καριέρας δύο μύθων που δεν συναντήθηκαν (κινηματογραφικά) ποτέ πριν, αλλά χωρίς αυτούς κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο διαφορετική θα ήταν η τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και κυρίως πόσο μακριά από το όραμα του Πίτερ Τζάκσον που τους επέλεξε προσωπικά, σίγουρος πως το «μέγεθός» τους ήταν αυτό που χρειαζόταν για να τους αφήσει στην αιωνιότητα.

Διαβάστε ακόμη: O Πίτερ Τζάκσον αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Λι σαν θαυμαστής, σκηνοθέτης και κυρίως καλός του φίλος!

Christopher Lee

Ο Κρίστοφερ Λι τελικά διέπρεψε στο ρόλο του Σάρουμαν - ίσως γιατί ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να ξεφύγει από την τυποποίηση του κακού, επειδή ήξερε περισσότερο από οποιονδήποτε να βάζει χρώμα και άποψη στο αντίθετο του «καλού». Και ο Ιαν ΜακΚέλεν δεν ξέχασε ποτέ τη συνάντησή τους, κρατώντας την μέσα στο μεγάλο βιβλίο των αναμνήσεών του για πάντα.

Με ένα tweet που έκρυβε ένα αποκαλυπτικό και συγκινητικό σημείωμα, ο Ιαν ΜακΚέλεν συνοψίζει όλα όσα ήταν ο Κρίστοφερ Λι, μια ημέρα μετά το θανατό του και το περασμά του στην κινηματογραφική ιστορία - εκεί όπου βρισκόταν ήδη εδώ και καιρό.

Διαβάστε ακόμη: