Buzz

Αντίο Κόμη Σάρουμαν. Ο Κρίστοφερ Λι πέθανε σε ηλικία 93 ετών

στα 10

Πλήρης ημερών και ταινιών, ο σπουδαίος ηθοποιός απεβίωσε την Κυριακή από αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανακοπή.

Flix Team
Αντίο Κόμη Σάρουμαν. Ο Κρίστοφερ Λι πέθανε σε ηλικία 93 ετών

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε μόλις σήμερα μετά από την απόφαση της γυναίκας του να ενημερώσει πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του.

Διάσημος για μιας σειρά από ταινίες διαφορετικών ειδών και ύφους, ο Κρίστοφερ Λι είναι ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς κινηματογραφικούς Δράκουλες παίζοντας τον ρόλο πολλές φορές σε παραγωγές της Hammer films.

Διαβάστε αναλυτικά: Πόσους λόγους χρειάζεστε για να πιστέψετε ότι ο Κρίστοφερ Λι είναι αθάνατος;

christopher lee 607

Μπορεί να ήταν ο ρόλος που του χάρησε την κινηματογραφική αθανασία, αλλά ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο που απεικονιζόταν ο χαρακτήρας σε εκείνες τις ταινίες. «Δεν μου έδιναν τίποτα να κάνω» έλεγε σε μια συνεντευξή του στο Total Film το 2005. «Παρακαλούσα τη Hammer να με αφήσουν να πω μερικές από τις ατάκες που είχε γράψει ο Μπραμ Στόκερ. Μερικές φορές κατάφερνα να λέω καμιά από αυτές στα κρυφά. Κι όταν τους είπα ότι δεν θα ξαναπαίξω τον Δράκουλα, έγιναν έξαλλοι».

christopher lee Dracula has Risen from the Grave 607 Dracula has Risen from the Grave

Η καριέρα του στο σινεμά είχε ξεκινήσει το 1947 με τον ρόλο του στο ρομαντικό «Corridor of Mirrors», αλλά χρειάστηκε να περιμένει αρκετά χρόνια και να κάνει τις πρώτες του ταινίες τρόμου για να γίνει αληθινά διάσημος. Το πρώτο του φιλμ για την Hammer ήταν το «The Curse of Frankenstein» μια ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Πίτερ Κάσινγκ με τον οποίο θα έπαιζαν μαζί στη συνέχεια για περισσότερα από 20 φιλμ.

christopher lee  The Curse of Frankenstein 607 The Curse of Frankenstein

Ακόμη κι όταν σταμάτησε να κάνει ταινίες για την Hammer, δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει στο σινεμά, συχνά σε ταινίες τρόμου όπως το «The Wicker Man» , που είναι ίσως μια από τις καλύτερες ταινίες του, αλλά και πιο πρόσφατα στις ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» στον ρόλο του Σάρουμαν, που τον έκανε δημοφιλή σε ένα διαφορετικό, νεότερο κοινό. Ενδιάμεσα είχε εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες από αυτές της σειράς του Τζέιμς Μποντ μέχρι της σειράς του «Πόλεμου των Αστρων», παίζοντας σχεδόν κάθε είδος ρόλου.

christopher lee 607

Η τελευταία του ταινία «Angels of Notting Hill» ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της κι ο Λι είχε ήδη έναν ακόμη ρόλο στα επόμενα σχέδια του σε μια ταινία για την 11η Σεπτεμβρίου δίπλα στην Ούμα Θέρμαν.

christopher lee 607

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Λι είχε επίσης κυκλοφορήσει μια σειρά από heavy metal δίσκους –ανάμεσά τους κι έναν με heavy metal διασκευές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών- ενώ είχε γίνει Ιππότης από την Βασίλισσα της Αγγλίας το 2009

Διαβάστε αναλυτικά: Πόσους λόγους χρειάζεστε για να πιστέψετε ότι ο Κρίστοφερ Λι είναι αθάνατος;