Buzz

«Lost Themes»: To ντεμπούτο άλμπουμ του Τζον Κάρπεντερ ακούγεται σαν από ταινία!

στα 10

Ο Τζον Κάρπεντερ μπορεί να απέχει από το σινεμά, αλλά σε ένα στούντιο στο σπίτι του ηχογράφησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ γεμάτο μουσικές για φανταστικές ταινίες...

«Lost Themes»: To ντεμπούτο άλμπουμ του Τζον Κάρπεντερ ακούγεται σαν από ταινία!

«Το "Lost Themes" έγινε για να περάσω ωραία. Είναι ταυτόχρονα καλό και κακό να γράφεις μουσική για εικόνες, πράγμα το οποίο συνήθως κάνω. Εδώ δεν υπήρχαν πιέσεις. Ούτε ηθοποιοί να με ρωτάνε τι υποτίθεται ότι πρέεπι να κάνουν. Ούτε αίθουσα του μοντάζ. Ούτε αναμονή για την έξοδο της ταινίας. Ηταν απλά ωραία. Το σχέδιο ήταν να κάνω τη μουσική μου πιο ολοκληρωμένη και πιο γεμάτη γιατί είχα αμέτρητα κομμάτια. Δεν ασχολούμαι μόνο με τον αναλογικό ήχο πια. Είναι ένας καινούριος κόσμος. Και δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε από το να το κάνουμε να ακούγεται ατμοσφαιρικό... Υπάρχουν μικρές στιγμές μουσικής από ταινίες που φτιάχνουμε με τη φαντασία μας. Ελπίζω αυτός ο δίσκος να εμπνεύσει τον ακροατή να φτιάξει ταινίες που θα μπορούσαν να ντυθούν με τη μουσική μου.»

Μαζί με πολλά άλλα πράγματα, το «Lost Themes», το πρώτο σόλο άλμπουμ του Τζον Κάρπεντερ που δεν είναι soundtrack είναι σίγουρα ατμοσφαιρικό και δεν μπορεί παρά να θυμίζει το χαρακτηριστικό του στιλ ως συνθέτη, ήδη από την εποχή του «Dark Star» και των μετέπειτα εμβληματικών scores του «Halloween» και της «Απόδρασης από τη Νέα Υόρκη».

John Carpenter Lost Themes Cover 607

Τα δύο κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα από το «Lost Tracks» είναι ενδεικτικά της μουσικής παράδοσης του Κάρπεντερ.

Ακούστε εδώ το «Vortex»:


Ακούστε εδώ το «Night»:


Οι τίτλοι που αποτελούν το «Lost Themes» («Fallen», «Domain», «Mystery», «Purgatory», «Abyss» κ.ά.) λένε φυσικά περισσότερα από οποιαδήποτε φαντασία για το περιεχόμενο του άλμπουμ που κυκλοφορεί επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας επάξια την έλλειψη του Τζον Κάρπεντερ από το σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: