Buzz

Ο Τζο Ρούσο πιστευεί πως μια ταινία φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι κάτι μακρινό

στα 10

Και μάλιστα υπολογίζει πως κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικότητα στα επόμενα μόλις δυο χρόνια.

Ο Τζο Ρούσο πιστευεί πως μια ταινία φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι κάτι μακρινό

Τον προηγούμενο μήνα είχε ανοίξει μια συζήτηση για την χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή ταινιών του Χόλιγουντ, με το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής να υποστηρίζει την χρήση του ChatGPT στη δημιουργία σεναρίων.

Από ό,τι φαίνεται αυτό είναι μόνο η αρχή σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Τζο Ρούσο, ο οποίος πιστεύει πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα αλλάξει δραστικά το σινεμά και την τηλεόραση, και μάλιστα μέσα στα λίγα επόμενα χρόνια.

Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας στο Sands International Film Festival λέγοντας πως η ΤΝ είναι εδώ για να μείνει και πως απλά έχουμε μόνο την αρχή για το τι μπορεί να αλλάξει στα μίντια. «Η αξία όλου αυτού είναι ο εκδημοκρατισμός της αφήγησης. Αυτό είναι απίστευτα πολύτιμο. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σε αυτό το δωμάτιο θα μπορούσε να πει μια ιστορία ή να φτιάξει ένα παιχνίδι, με τη βοήθεια μιας φωτορεαλιστικής μηχανής ή μιας μηχανής και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό, νομίζω, είναι που με ενθουσιάζει περισσότερο σε αυτό».

Διαβάστε ακόμα: Οι πρώτες αντιδράσεις για το «The Flash» μιλάνε για ένα πραγματικό γράμμα αγάπης στη DC

chatgtp

Όσο για το πότε μπορεί να δούμε την τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργεί μια πραγματική ταινία από μόνη της, ο Ρούσο υπολογίζει μέσα στα επόμενα «δύο χρόνια». «Θα μπορούσατε να μπείτε στο σπίτι σας και να αποθηκεύσετε το AI στην streaming πλατφόρμα σας. Μπορείτε να του πείτε πως θέλω μια ταινία με πρωταγωνιστή το φωτορεαλιστικό avatar μου και το φωτορεαλιστικό avatar της Μέριλιν Μονρό. Θέλω να είναι rom-com γιατί πέρασα μια δύσκολη μέρα, και αυτό αποδίδει μια πολύ ικανή ιστορία με διάλογο που μιμείται τη φωνή σας. Και ξαφνικά έχετε μια rom-com ταινία με πρωταγωνιστή εσάς διάρκειας 90 λεπτών.»

Προφανώς όλα τα παραπάνω είναι απλά εικασίες και, εδώ που τα λέμε, μάλλον, υπερβολές. Αλλά όλη αυτή η επιστημονική φαντασία να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα. Ισως όχι τόσο νωρίς όσο πιστεύει ο Ρούσο.