Buzz

Ο Τζεφ Ντάνιελς αφηγείται ένα συναισθηματικό βίντεο για τη σημασία αυτών των εκλογών

στα 10

Γέννημα θρέμα του Μίσιγκαν, ο πρωταγωνιστής απευθύνεται με σοβαρό, μεστό, συγκινητικό λόγο στους συμπολίτες του και επικαλείται του εργασιακού ήθους τους: αυτός ο Πρόεδρος πρέπει να φύγει.

Ο Τζεφ Ντάνιελς αφηγείται ένα συναισθηματικό βίντεο για τη σημασία αυτών των εκλογών

Πρόσφατα, «συγκρούστηκε» με τον Ντόναλντ Τραμπ, υποδυόμενος τον Τζέιμς Κόμι (διαβόητο πρώην διευθυντή του FBI) στο «The Comey Rule». Ομως ο Τζεφ Ντάνιελς δεν κωλώνει να μιλήσει εναντίον του Προέδρου Τραμπ και στην καθημερινή του δημόσια ζωή. Οχι μόνο σε συνεντεύξεις του όπου είναι καυστικός και αδέκαστος, αλλά κι από τη δουλειά του: ο τρόπος που ερμήνευσε τον «Ατικους Φιντς» στο διασκευασμένο θεατρικό κείμενο (από τον εξίσου πολιτικότατο Ααρον Σόρκιν) του «To Kill Α Μοckingbird» είχε μία βαρύτητα τόσο σύγχρονη, τόσο επείγουσα, σαν να μιλάει για το τώρα της Αμερικής κι όχι το τότε.

Κάπως έτσι, σαν να φοράει την «θα σας τα πω όλα χύμα» φωνή του ήρωά του στο «Newsroom», ο Ντάνιελς ανέλαβε να αφηγηθεί ένα αντι-Τραμπ προεκλογικό βίντεο, το οποίο στοχεύει στους συμπολίτες του της πολιτείας του Μίσιγκαν. Σκηνές από τη χτυπημένη από την οικονομική κρίση και τον Covid εργατιά κι αγροτιά της Πολιτείας ντύνονται από την συγκινητική αφήγηση του Ντάνιελς, ο οποίος είναι γέννημα θρέμα της - κι ακόμα εκεί κατοικεί, μακριά από το Χόλιγουντ.

Θυηθείτε κι αυτό: «To Kill a Mockingbird»: Tο Flix είδε στη Νέα Υόρκη την πιο επείγουσα πολιτική παράσταση των καιρών μας

To Kill a Mockingbird 607 1

Το βίντεο σκηνοθετεί ο συγγραφέας Ντον Γουίνσλοου, ο οποίος έχει περάσει όλους αυτούς τους μήνες κάνοντας παρόμοιες παραγωγές - ταινίες μικρού μήκους με καυστικό πολιτικό σχολιασμό για την Κυβέρνηση Τραμπ.

«Οι κάτοικοι του Μίσιγκαν είναι άνθρωποι με αρχές. Τιμιότητα, σεβασμός, ειλικρίνεια. Δεν θέλουμε πολλά λόγια. Μιλάμε με τα έργα μας. Σκύβουμε το κεφάλι και ξέρουμε να φέρνουμε εις πέρας τη δουλειά. Αλλά θέλουμε, μάς αξίζει, ένας Πρόεδρος που το εκτιμά και μάς συμπαραστέκεται. Δεν μάς αφήνει στην μοίρα μας...»

Κι επειδή είναι αυτός που είναι, ο Τζεφ Ντάνιελς πόσταρε το βίντεο στο Twitter με το εξής σχόλιο: «Αν συμφωνείτε κάντε ένα retweet. Αν διαφωνείτε, κάντε δύο.»

Πατήστε το play.


Διαβάστε περισσότερα: