Buzz

Ο Τζάρεντ Λέτο θα πρωταγωνιστήσει στη βιογραφική ταινία για τον Καρλ Λάγκερφελντ

στα 10

Οι παραγωγοί της ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να υπερβούν τα καλλιτεχνικά όρια του τι μπορεί να είναι μια βιογραφική ταινία.

Ο Τζάρεντ Λέτο θα πρωταγωνιστήσει στη βιογραφική ταινία για τον Καρλ Λάγκερφελντ

Οι βιογραφικές ταινίες κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στο Χόλιγουντ. Ηδη περιμένουμε ταινίες για τις ζωές του «Weird Al» Γιάνκοβιτς, της Γουίτνεϊ Χιούστον, της Madonna, της Εϊμι Γουάινχαουζ, ανάμεσα σε άλλες. Σε αυτή τη, μεγάλη ομολογουμένως, λίστα έρχεται να προστεθεί και μια ταινία για την ζωή του σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, με πρωταγωνιστή μάλιστα τον Τζάρεντ Λέτο.

Σύμφωνα με τον Deadline ο Λέτο πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας μαζί με την Εμμα Λούντμπρουκ και τον Οίκο του Καρλ Λάγκερφελντ. Μαζί τους την παραγωγή θα αναλάβουν και τρεις από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Λάγκερφελντ, οι Πιέρ Πάολο Ρίγκι, Καρολίν Λεμπάρ και Σεμπαστιάν Ζοντού.

Διαβάστε ακόμα: Η Κρίστεν Στιούαρτ σε μια ωδή στη nouvelle vague για τη Chanel

Karl Lagerfeld

Μάλιστα ο Λέτο είχε γνωριστεί με τον Λάγκερφελντ λίγο καιρό πριν πεθάνει. «Ο Καρλ ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για μένα. Ηταν ένας αληθινός πολυμαθής, ένας καλλιτέχνης, ένας καινοτόμος, ένας ηγέτης και, το πιο σημαντικό, ένας ευγενικός άνθρωπος. Οταν ήρθα σε επαφή με την ομάδα του Καρλ Λάγκερφελντ, μοιραστήκαμε αμέσως ένα δημιουργικό όραμα να κάνουμε μια ωδή στον Καρλ, υπερβαίνοντας παράλληλα τα καλλιτεχνικά όρια του τι μπορεί να είναι μια βιογραφική ταινία. Είμαι τόσο ευγνώμων στους Κάρο, Πιέρ και Σεμπ που μας επέτρεψαν να πάμε όλοι μαζί σε αυτό το ταξίδι», ανέφερε ο Λέτο σε δήλωση για την ταινία.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας του 20ου αιώνα και πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019. Η CCO της Vogue Αννα Γουίντορ ανακοίνωσε ότι το θέμα της έκθεσης του Met Gala Costume Institute του επόμενου έτους θα είναι το Karl Lagerfeld: A Line Of Beauty, αφιερωμένο στην καριέρα έξι δεκαετιών του σχεδιαστή.

Οσο για το ποιος θα σκηνοθετήσει την επερχόμενη βιογραφική ταινία, οι παραγωγοί της ταινίας βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορους κινηματογραφιστές. Οι λεπτομέρειες της πλοκής για την ταινία είναι άγνωστες, αλλά αναμένετε να είναι μια αντισυμβατική εικόνα της ζωής του Λάγκερφελντ.