Buzz

To «Κατηγορώ» του Ρομάν Πολάνσκι είναι επιτυχία στις γαλλικές αίθουσες παρά τις αντιδράσεις

στα 10

Εν μέσω νέων κατηγοριών για βιασμό και έντονες διαμαρτυρίες στα σινεμά που ακύρωσαν κάποιες προβολές.

To «Κατηγορώ» του Ρομάν Πολάνσκι είναι επιτυχία στις γαλλικές αίθουσες παρά τις αντιδράσεις

Ηταν οι κατηγορίες της ηθοποιού Βαλεντίν Μονιέ για τον βιασμό της από τον σκηνοθέτη πριν από 45 χρόνια όταν εκείνη ήταν 18 ετών και οι οποίες δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες στην Le Parisien που ξεκίνησαν τις αντιδράσεις στην αφετηρία της εξόδου της νέας ταινίας του στις αίθουσες.

Ο Πολάνσκι απάντησε με μηνύσεις, αλλά η εταιρία διανομής του αποφάσισε να σιγάσει την καμπάνια προώθησης της ταινίας ακυρώνοντας συνεντεύξεις και διαφημιστική προβολή, αλλά όχι και την έξοδό της στις αίθουσες.

Δείτε ακόμη: Ο Ρομάν Πολάνσκι κατηγορείται άλλη μια φορά για βιασμό

j accuse 607

Κι ενώ πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από κάποιες αίθουσες κρατώντας πλακάτ εναντίον του σκηνοθέτη το κοινό αποφάσισε ότι η ταινία αξίζει να ιδωθεί κι έτσι 46.412 θεατές έσπευσαν να την παρακολουθήσουν την πρώτη μέρα προβολής της ενώ άλλα 10,268 εισιτήρια κόπηκαν σε previews.

Διαβάστε επίσης: Ο Ρόμαν Πολάνσκι αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό από την ηθοποιό Βαλεντίν Μονιέ

polanski demonstrations 607

Κρίνοντας με βάση τις δυο τελευταίες ταινίες του σκηνοθέτη «Μια Αληθινή Ιστορία» και η «Η Αφροδίτη με τη Γούνα»(https://flix.gr/cinema/h-afrodith-me-th-goyna.html) που είχαν κάνει 264.000 και 110.000 εισιτήρια αντίστοιχα μοιάζει πως το «Κατηγορώ» θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του Πολάνσκι στη Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια, παρά τον αρνητικό θόρυβο για τον δημιουργό της.

Δείτε επίσης: Το «Κατηγορώ» του Ρόμαν Πολάνσκι είναι μια ταινία απαραίτητη, τόσο για εμάς όσο και για εκείνον