Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

στα 10

Μια «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» μας κέρδισε και πριν γίνει... προφητική. Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Γνωρίσαμε το σινεμά του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου στη Δράμα το 2012, με το «Our Lead Guitarist», το συναντήσαμε ένα χρόνο μετά, στις Νύχτες Πρεμιέρας με το «Lea», απολαύσαμε τη ματιά του στη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Φέτος, ο Αντωνόπουλος είναι για πρώτη φορά υποψήφιος για Βραβείο Ιρις, με την «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» - ευτυχώς, εκείνος βρίσκεται ακόμα στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης πορείας.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Postcards

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Μου φαίνεται μονίμως εξωπραγματικό και υπέροχο η ταινία να αρέσει σε ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Ωραία αυτή η ερώτηση, υπόσχεται ίντριγκα. Πέρα από το «Index» - που είναι μία πολύ προσεγμένη παραγωγή, απλά τυχαίνει να μην είναι το σινεμά που μου αρέσει - θαυμάζω και ζηλεύω με φθόνο κάθε μία από τις ταινίες της κατηγορίας. Είναι φανταστικές. Προσωπικές, θαρραλέες, φτιαγμένες με απόλυτο έλεγχο του μέσου. Δεν ψηφίζω, ευτυχώς.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Εύκολο, θα πήγαινε στην παραγωγό Φανή Σκαρτούλη, χωρίς αυτήν δεν υπάρχουν Καρτ Ποστάλ.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Με ειλικρινή σεβασμό και αγάπη για τις πρωτοβουλίες της Ακαδημίας, πρέπει να πω ότι όλοι οι διαγωνισμοί κινηματογραφικών ταινιών μου φαίνονται εντελώς παράλογοι, από την άλλη όταν κερδίζεις χαίρεσαι και - πέρα από τo χάιδεμα του ακόρεστου εγωισμού και τη μαρκετινίστικη αξία του βραβείου - υπάρχει αυτό το υπερπολύτιμο πατ-πατ στην πλάτη που σε κάνει να φοβάσαι λιγότερο να κάνεις κι άλλα πράγματα, αλλά ιδανικά θα ήθελα να μην χρειάζομαι ούτε καν το πατ-πατ, να μην χρειάζομαι τίποτα πέρα από τη δική μου επιθυμία και τους συνεργάτες μου.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; | Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος from flix.gr on Vimeo.



Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


κωνσταντίνος αντωνόπουλος 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.