Industry

«Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2» έγινε η εισπρακτικότερη ταινία κινουμένων σχεδίων

στα 10

Η Disney πρέπει να χοροπηδά από τη χαρά της.

«Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2» έγινε η εισπρακτικότερη ταινία κινουμένων σχεδίων

Με τη φόρα που είχε πάρει η ταινία «Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2» το λες και αναμενόμενο.

Κι αυτό γιατί η ταινία της Pixar κατάφερε να ξεπεράσει το «Frozen II» στο box office για να γίνει η εισπρακτικότερη ταινία κινουμένων σχεδίων. Μετά από έξι εβδομάδες κυκλοφορίας, η ταινία έχει αποφέρει 601 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικάνικο box office και 861 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς, ανεβάζοντας τις παγκόσμιες εισπράξεις του στα 1.46 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το «Frozen II» κατάφερε να γίνει επίσης πιο πετυχημένο εισπρακτικά από την πρώτη ταινία του 2013 και συγκέντρωσε 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της προβολής του στις αίθουσες το 2019. (Το live action ριμέικ του «Βασιλιάς των Λιοντριών» της Disney το 2019, το οποίο κέρδισε 1,65 δισεκατομμυρία δολαρία, είναι τεχνικά δημιουργημένο από υπολογιστή, αλλά το στούντιο έχει κατηγοριοποιήσει την ταινία ως live, επομένως, δεν έχει θέση στη λίστα των κορυφαίων ταινιών κινουμένων σχεδίων.)

Inside Out 2

Oσον αφορά τις παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων, «Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2» μόλις ξεπέρασε την «Barbie» (1,446 δισεκατομμύρια δολάρια) ως η 13η μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών. Μεταξύ των πολλών ρεκόρ της, το σίκουελ της Pixar είναι η πιο γρήγορη ταινία κινουμένων σχεδίων που ξεπέρασε το σημείο αναφοράς του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αφού το έκανε σε 19 ημέρες. Είναι επίσης η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2024 μέχρι σήμερα και η μοναδική φέτος που μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και στην Ελλάδα η ταινία δεν τα πάει καθόλου άσχημα μιας και είναι για 6η εβδομάδα στην κορυφή του ελληνικού box office, έχοντας κόψει 561.111 εισιτήρια.