Industry

Το Apple TV+ φαίνεται πως έχει λιγότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές

στα 10

Το Apple TV+ μετά από δυο χρόνια κυκλοφορίας φαίνεται πως είναι πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό, όσο αφορά τους συνδρομητές του.

Το Apple TV+ φαίνεται πως έχει λιγότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές

O πόλεμος στις streaming πλατφόρμες γίνεται ολοένα και πιο αδίστακτος καθώς προστίθεται συνεχώς περισσότερος ανταγωνισμός. Και μπορεί κάποιοι να παραμένουν στην κορυφή, όπως το Netflix με πάνω από 200 εκατομμύρια συνδρομητές, κάποιοι άλλοι όμως φαίνεται πως πασχίζουν αρκετά.

Το Apple TV+ μέχρι στιγμής δεν είχε αποκαλύψει τον αριθμό συνδρομητών του στις ετήσιες αναφορές του, όπως είχαν κάνει οι υπόλοιπες πλατφόρμες, και από ό,τι φαίνεται υπήρχε ένας καλός λόγος γι’ αυτό. Σύμφωνα με το Variety το Apple TV+ ανέφερε τον αριθμό συνδρομητών του στις διαπραγματεύσεις που είχε με το International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) λέγοντας πως έχει λιγότερο από 20 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια που κυκλοφορεί. Αυτό έγινε γιατί υπάρχουν κάποια επίπεδα αριθμού συνδρομητών που επιτρέπει στις διαδικτυακές πλατφόρμες να πάρουν μειωμένες τιμές στα μέλη του συνεργείου από την IATSE.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζιμ Γιαννόπουλος φεύγει, ο Μπράιαν Ρόμπινς έρχεται ως επικεφαλής της Paramount

apple tv+

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple παραχωρεί δωρεάν συνδρομή στην διαδικτυακή της πλατφόρμα σε όλους εκείνους που αγοράζουν καινούργιες συσκευές της, οπότε δεν είναι γνωστό πόσοι από αυτά τα 20 εκατομμύρια συνδρομητών πληρώνουν για την συνδρομή η οποία κοστίζει €4.99/$4.99 το μήνα.

Αυτό τοποθετεί την συγκεκριμένη πλατφόρμα πολύ κάτω από τον ανταγωνισμό. Ενδεικτικά, πέρα από το Netflix, το Disney+ έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 116 εκατομμύρια και το HBO Max έχει φτάσει τα 67. Το Amazon Prime έχει φτάσει τα 200 εκατομμύρια αλλά αυτό μετράει τα άτομα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή για δωρεάν μεταφορικά κι όχι για το πόσοι βλέπουν την διαδικτυακή πλατφόρμα της Amazon.